BSB: BSB Mondello Park afgelast

158

Vanwege zeer zware regenval die een overstroomde baan veroorzaakte, heeft de organisatie van Mondello Park de races voor vandaag, zondag 21 mei, afgelast.

Dat de zon ook kan schijnen op de Britse Eilanden bewijst deze foto







BSB Race director Stuart Higgs gaf de volgende verklaring:

Vanwege de constant hevige regen waren we niet in staat om het circuit op een dergelijke manier in gereedheid te brengen zodat competitie mogelijk was. We hebben warm-up sessies voor de Superbike, Supersport en Superstock klasses laten verrijden en gekeken of het circuit geschikt was voor de races. Om 14:00u werd in overleg met het Mondello Park circuit en Dorna de beslissing genomen om het evenement af te lasten. De Superbike races zullen niet verschoven worden. De 125cc race zal worden verreden via een double-header op Mallory Park en de komende twee of drie dagen zal een beslissing worden genomen ten opzichte van de Superstock en Supersport klassen.

Stobart Honda teammanager Paul Bird gaf nog het volgende commentaar:

De beslissing om deze race af te lasten was zonder twijfel de juiste en ik steun de beslissing van de MCRCB. Dit werk is al gevaarlijk genoeg en op een ondergelopen circuit is het gewoon onmogelijk om te racen. Het is frustrerend voor iedereen maar de veiligheid van de coureurs staat voorop.