BSB: Jonathan Rea het snelste tijdens beslissende kwalificatietraining op Croft

65

Dit weekend wordt alweer de tiende ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap verreden. De heren coureurs mogen namelijk aan de bak op het circuit van Croft, alwaar vanmiddag de beslissende kwalificatietraining werd verreden. Daarbij was het Red Bull Honda-coureur Jonathan Rea die zich naar pole-position wist te rijden.

Foto: Leon Haslam kwam vanmiddag net iets tekort voor pole-position







 

Met zijn snelste tijd van vanmiddag tijdens de allesbeslissende kwalificatiesessie pakte Rea alweer zijn tweede pole-position van het seizoen, want eerder dit jaar mocht het jonge Red Bull Honda-talent ook al vanaf de beste startpositie vertrekken op het circuit van Knockhill.

 

Leon Haslam kwam vanmiddag net iets tekort op Rea en de Airwaves Ducati-rijder moet daarom morgen vanaf de tweede startplek vertrekken. Tijdens de kwalificatie werd hij op de voet gevolgd door Ryuichi Kiyonari, de huidige leider in de tussenstand voor het kampioenschap, die we daarmee met zijn HM Plant Honda op de derde startplaats zullen terugvinden. Gregorio Lavilla zal morgen met zijn Airwaves Ducati de eerste startrij completeren, waarmee de drie mannen die dit jaar zullen gaan uitmaken wie het kampioenschap gaat winnen (Kiyonari, Haslam en Lavilla) allemaal in het voorste gelid terug te vinden zullen zijn op de startgrid.

 

Shane Byrne met de Rizla Suzuki en Karl Harris met de HM Plant Honda zullen morgen de eerste twee mannen op de tweede startrij zijn. Vanmiddag waren zij slechts een fractie van een seconde langzamer dan de vierde tijd van Lavilla. Tommy Hill (Virgin Mobile Yamaha) met de zevende tijd en Michael Rutter (Stobart Honda) met de achtste tijd moesten echter wat meer prijsgeven. Beide coureurs waren op hun beurt namelijk net iets meer dan een halve seconde langzamer dan de zesde tijd van Harris.

 

Kwalificatie 

 

Bron foto: www.airwaves-ducati.com