BSB: Airwaves Ducati۪s domineren tijdens kwalificatie op Cadwell Park

107

Het waren de twee Airwaves Ducati’s van Leon Haslam en Gregorio Lavilla die vanmiddag duidelijk het tempo bepaalden tijdens de beslissende kwalificatietraining voor het Brits Superbike Kampioenschap op het circuit van Cadwell Park. Als enige twee coureurs wisten zij binnen de 1’27-grens te blijven, waarmee Haslam en Lavilla morgen respectievelijk dus vanaf de eerste en de tweede startplek mogen vertrekken.

Foto: Tommy Hill mag morgen met zijn Virgin Mobile Yamaha ook vanaf de eerste startrij vertrekken







 

De twee Airwaves Ducati’s zullen morgen op de eerste startrij vergezeld worden door de Suzuki van Shane Byrne en de Yamaha van Tommy Hill. Zij slaagden er beide net niet in een tijd onder de 1’27 te realiseren, waarbij het onderlinge verschil tussen Byrne en Hill slechts 0,006 seconde bedroeg.

 

Karl Harris was op zijn beurt slechts weer een fractie van een seconde langzamer dan Byrne en Hill en hij opent morgen dan ook de tweede startrij. Naast de HM Plant Honda van Harris zullen we op diezelfde tweede rij nog drie andere Honda-coureurs kunnen terugvinden, respectievelijk in de personen van Jonathan Rea (Red Bull Honda), leider in de tussenstand voor het kampioenschap Ryuichi Kiyonari (HM Plant Honda) en Michael Rutter (Stobart Honda).

 

Uitslag kwalificatie 

 

Bron foto: www.virginmobileracing.com