BSB: Leon Haslam pakt de laatste pole-position van het seizoen

103

Dit weekend wordt alweer de laatste ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap verreden, waarbij de heren coureurs het circuit van Brands Hatch aandoen. Zojuist is op dit circuit de kwalificatie verreden en daarbij was het Leon Haslam die de snelste tijd op de klokken wist te zetten.

Foto: Michael Rutter deed het vanmiddag voortreffelijk met een derde tijd tijdens de kwalificatie







 

Haslam was tijdens de kwalificatietraining slechts 0,062 seconde sneller dan de Rizla Suzuki van Shane Byrne die morgen vanaf de tweede startplek mag vertrekken. Ook Michael Rutter deed het vanmiddag zeer goed, want hij wist de derde tijd neer te zetten met zijn Stobart Honda. De eerste rij zal morgen gecompleteerd worden door de Red Bull Honda van Jonathan Rea.

 

Ryuichi Kiyonari (HM Plant Honda) en Gregorio Lavilla (Airwaves Ducati) zullen morgen, als de twee andere titelkandidaten naast Haslam, de eerste twee mannen zijn op de tweede startrij. Zij realiseerden tijdens de kwalificatie namelijk respectievelijk de vijfde en de zesde tijd. Zij zullen daarbij morgen vergezeld worden door de tweede Rizla Suzuki van James Haydon en de tweede HM Plant Honda van Karl Harris die respectievelijk de zevende en de achtste tijd neerzetten, waarmee zij morgen dus ook vanaf de tweede rij mogen vertrekken.

 

Het belooft morgen dus nog een spannende dag te worden met nog drie mannen die kans maken op het kampioenschap (Lavilla, Kiyonari en Haslam), waarbij ook nog eens 50 punten per wedstrijd voor de overwinning te verdienen zijn.

 

Uitslag kwalificatie

 

Bron foto: www.stobartmotorsport.com