BSB: Kiyonari wint eerste race op Silverstone, Lavilla nieuwe leider in de tussenstand

92

Ryuichi Kiyonari is er zojuist in geslaagd de eerste race voor het Brits Superbike Kampioenschap op het circuit van Silverstone op zijn naam te schrijven. De Japanner was duidelijk een klasse apart in race 1 die hij won met een ruime voorsprong op tweede man Gregorio Lavilla. De Spanjaard nam hiermee echter wel weer de leiding in de tussenstand voor het kampioenschap over, want zijn teamgenoot Leon Haslam kwam niet aan de finish die daarmee kostbare punten verloor.

Foto: Leon Haslam verloor de leiding in de tussenstand voor het kampioenschap door een valpartij in race 1







 

Na de val van Haslam kwam de weg geheel vrij te liggen voor Kiyonari die daarmee zeer gemakkelijk naar de zege kon rijden. Achter zijn rug ontstond echter een spannend gevecht om de tweede plaats tussen Lavilla, Jonathan Rea (Red Bull Honda) en de tweede HM Plant Honda van Karl Harris. Het was uiteindelijk Lavilla die dit gevecht in zijn voordeel wist te beslissen. Op ruim elf seconden van race-winnaar Kiyonari kwam hij als tweede over de streep, kort daarop gevolgd door Harris die beslag wist te leggen op de derde en laatste podiumplaats. Rea daarentegen moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plek.

 

Michael Rutter wist met zijn Stobart Honda beslag te leggen op de vijfde plek, terwijl Tommy Hill (Virgin Mobile Yamaha) als zesde finishte. Daarachter waren het Ben Wilson (Vivaldi Suzuki), Dean Thomas (Hawk Kawasaki), Glen Richards (Hydrex Honda) en Peter Hickman (Hawk Kawasaki) die de top 10 in deze race completeerden.

 

Lavilla nam met zijn tweede plaats in race 1 de leiding in de tussenstand voor het kampioenschap dus weer van Haslam over, terwijl Kiyonari met zijn zege ook enorm goede zaken deed in de strijd om de titel. Na deze eerste race van de dag ziet de tussenstand er op dit moment als volgt uit: 1e Lavilla (357 punten), 2e Haslam (352 punten) en 3e Kiyonari (351 punten).

Dat belooft dus nog veel spanning voor de tweede race van de dag die later deze middag verreden wordt.

 

Uitslag eerste manche 

 

Bron foto's: Tiny Kolsters en www.airwaves-ducati.com