BSB: Plater maakt plannen voor 2007 bekend

109

Na weken speculatie heeft Steve Plater eindelijk bekend gemaakt wat zijn plannen voor 2007 zijn: deelname aan het Brits Superbike en diverse straatraces voor AIM Yamaha.

Plater tijdens de Macau Grand Prix (foto: organisatie Macau GP)







Steve Plater kwam vorig jaar al een keer uit voor het AIM Yamaha team, onder andere tijdens de Macau Grand Prix. Hij wist die toch wel gevaarlijke race in de straten van Macau te winnen en is erg blij dat hij weer voor het team gaat rijden.

“Ik ben heel blij dat ik uit ga komen voor het team dat het voor mij mogelijk heeft gemaakt om de 40e Macau Grand Prix te winnen,” vertelde Plater.

Plater gaat op de nieuwe Yamaha R1 van het team deelnemen aan het Brits Superbike en zal daarnaast ook deelnemen aan een aantal bekende straat races – de North West 200 en de Isle of Man TT. Vorig jaar wist de Engelsman de beide races in de North West 200 te winnen en hij hoopt dat dit jaar te herhalen voor het AIM Yamaha team.

De Isle of Man TT gaat echter een geheel nieuwe ervaring worden voor de coureur uit Lincolnshire. De 34 jarige Engelsman heeft nog niet eerder op het ruim 60 kilometer lange stratencircuit geracet.

“Ik ben al een paar keer over het Isle of Man gereden en ook wel met een motor over het parcours maar nog nooit tijdens een race. Het gaat interessant worden om te zien hoe het is als er geen tegemoetkomend verkeer is,” vertelde Steve. “Ik kijk uit naar deze uitdaging en ik ga mijn best doen voor AIM Racing. Het is nog niet bekend in welke klassen ik in de TT ga rijden maar het lijkt er op dat dat de Superbike en de Superstock races gaan worden en mogelijk ook nog de Supersport race.”

Team eigenaar Alistair Flanigan over zijn nieuwe coureur:

“Ik ben blij dat ik Steve kan verwelkomen in het team. Hij reed vorig jaar voor mij tijdens de Sunflower meeting in Ierland en hij won de Macau Grand Prix in november. Ik ben dus erg blij dat hij dit jaar voor het team in het Britse Superbike en de belangrijkste straatraces wilde rijden.”

Naast deze races op Engelse bodem gaat Plater ook deelnemen aan het WK Endurance. Het vreemde is dat hij daar zal gaan rijden met een Kawasaki ZX-10 voor Kawasaki France.