BSB: Tommy Hill pakt pole-position op Thruxton

111

Dit weekend wordt alweer de tweede ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap verreden op het circuit van Thruxton. Daar werd vanmiddag de kwalificatie afgewerkt, waarbij het Tommy Hill was die de snelste tijd wist neer te zetten.

Hill noteerde een tijd van 1:14.433 met zijn Virgin Yamaha en daarmee wist hij tevens de snelste ronde ooit op twee wielen op het circuit van Thruxton te realiseren. Hill zal morgen op de eerste rij de tweevoudig race-winnaar van de openingsronde op Brands Hatch, Gregorio Lavilla (Airwaves Ducati), naast zich zien staan die de tweede tijd wist te realiseren. De eerste rij zal gecompleteerd gaan worden door de twee Honda's van Shane Byrne (Stobart Honda) en Jonathan Rea (HM Plant Honda).







De tweede rij zal morgen geopend worden door de verrassend sterk rijdende Tom Sykes (Stobart Honda) die vanmiddag de vijfde tijd op de klokken wist te zetten; dezelfde positie die hij op dit moment ook inneemt in de tussenstand voor het kampioenschap. Op plek zes kunnen we tevens een Honda-rijder terugvinden in de persoon van Leon Camier (Bike Animal Honda) die tijdens de races op Brands Hatch beide keren op het podium wist te finishen.

Chris Walker (Rizla Suzuki) en Ryuichi Kiyonari (HM Plant Honda) zullen morgen ook vanaf de tweede startrij mogen vertrekken, na tijdens de kwalificatie respectievelijk de zevende en de achtste tijd te hebben gerealiseerd. Regerend-kampioen Kiyonari kent daarmee een moeilijke start van het seizoen, want tijdens de races op Brands Hatch kwam de Japanner ook al niet verder dan een achtste (race 1) en een elfde plek (race 2), waarmee hij op dit moment slechts op een negende plek is terug te vinden in de tussenstand voor het kampioenschap.

Regerend-Brits Supersport Kampioen Cal Crutchlow (Rizla Suzuki) zal morgen de derde rij openen, na een negende tijd in de kwalificatie, terwijl Leon Haslam (Airwaves Ducati) tijdens deze zelfde kwalificatie, ook enigszins teleurstellend, niet verder kwam dan een tiende tijd.

Morgen meer nieuws op de wedstrijddag.