BSB: Gregorio Lavilla pakt de dubbel op Brands Hatch

47

Na eerder deze dag de eerste manche al op zijn naam geschreven te hebben, heeft de Spanjaard Gregorio Lavilla ook de tweede race van de dag op Brands Hatch weten te winnen. Daarbij waren het andermaal Leon Camier en Jonathan Rea die Lavilla na afloop van de race mochten vergezellen op het podium, zij het dit keer wel in omgekeerde volgorde.

Het in de baan verschijnen van de safety car bleek uiteindelijk ook in het voordeel te zijn geweest van nog een aantal andere coureurs naast Sykes. Zo was het Karl Harris (Hydrex Honda) die uiteindelijk toch nog als zesde wist te finishen, terwijl Michael Rutter (MSS Discovery Kawasaki) zevende wist te worden. Voor Walker pakte de herstart echter een stuk minder uit, want hij zakte terug en finishte uiteindelijk pas als achtste.







Ook Simon Andrews (Jentin Yamaha) en Dean Thomas (Samsung Suzuki) wisten nog binnen de top 10 te finishen met respectievelijk een negende en een tiende plaats. Voor Kiyonari daarentegen pakte de herstart ook slecht uit, want de Japanner moest in race 2 uiteindelijk genoegen nemen met een elfde plek. De regerend-kampioen kende daarmee een slechte start van het seizoen met naast een elfde plek in race 2 een achtste plek in race 1.

Ook Shane Byrne werd slachtoffer van de safety car-situatie, want de Stobart Honda-rijder kwam uiteindelijk pas als dertiende over de streep. Ten slotte werd de race daarbij ook nog eens twee ronden voor het einde afgevlagd, nadat Sean Emmett zijn PR Branson Honda had opgeblazen.

Na zijn twee overwinningen van dit weekend is het vanzelfsprekend ook Lavilla die op dit moment aan de leiding gaat in de tussenstand voor het kampioenschap met 50 punten. Op een gedeelde tweede plaats staan na vandaag Camier en Rea met beide 36 punten. Haslam vinden we terug op een vierde plek met 23 punten, terwijl Sykes zeer knap vijfde staat met 20 punten.

De volgende ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap wordt komend weekend alweer verreden op het zeer snelle circuit van Thruxton.

Uitslag Race 2 » | Stand na Brand Hatch »