BSB: BSB kiest voor Pirelli

93

Nadat begin oktober bekend werd dat het Brits Superbike over wilde stappen op het rijden met maar een merk banden, hebben de diverse bandenfabrikanten kunnen bieden op het exclusieve recht als bandenleverancier van het Brits Superbike; uiteindelijk is er voor Pirelli gekozen.

Voorheen werd er met Michelin, Dunlop en Pirelli gereden in het Britse Superbike en Supersport kampioenschap maar dat zal de komende drie jaar dus veranderen nadat de Motorcycle Circuit Racing Control Board de diverse biedingen van de bandenfabrikanten heeft bekeken en hun keuze heeft laten vallen op Pirelli.







"Dit is een mijlpaal voor de Britse kampioenschappen. Voor de gekozen fabrikant is dit een geweldige kans maar ook een grote verantwoordelijkheid, ik weet echter zeker dat Pirelli hier aan zal kunnen voldoen," vertelde Stuart Higgs, de directeur van het BSB. "Dit zal de strijd in de kampioenschappen op een egaler niveau brengen en ik kijk nu al uit naar de competitie op de circuits."

Deze beslissing kan mogelijk ook gunstig zijn voor het WK Superbike waar de races in Engeland altijd wat extra’s hadden doordat een flink aantal BSB rijders als wildcard aan de race deelnamen en voor enkele verassingen wisten te zorgen. Of de Pirelli banden in het BSB vergelijkbaar zullen zijn met die in het WK Superbike is niet bekend maar de overstap zal een stuk minder groot zijn waardoor de teams een wildcard deelname zeker zullen overwegen.