BSB: Haslam: Ik moet dit jaar de titel winnen

51

Brits Superbike rijder Leon Haslam wil in 2009 graag op internationaal niveau rijden en heeft daarom dit seizoen maar een doel voor ogen; de Brits Superbike titel.

De 24 jarige zoon van Grand Prix legende Ron Haslam maakte eind vorig jaar noodgedwongen de overstap van het op dat moment opgeheven Airwaves Ducati naar regerend kampioen HM Plant Honda waar tweevoudig kampioen Ryuichi Kiyonari de overstap naar het WK Superbike ging maken.







Het is niet de enige verandering waar de jonge Brit, die de afgelopen drie seizoen met gemak binnen de top vier in het eindeklassement wist te komen en in 2006 net naast de titel greep doordat de laatste race werd afgevlagd en er daarna maar halve punten werden gegeven. Haslam zal net als zijn collega coureurs moeten wennen aan het rijden met Pirelli aangezien ook in het Brits Superbike nu maar met een bandenmerk gereden gaat worden.

"Het wordt een hele uitdaging. Een gloednieuwe motor en natuurlijk het nieuwe bandenreglement – er zijn veel veranderingen en veel rijders zitten op nieuwe machines," vertelde Haslam.

De HM Plant rijder is zich er van bewust dat het niet makkelijk zal worden om de titel binnen te halen ondanks dat tweevoudig kampioen Kiyonari, voormalig kampioen Gregorio Lavilla en de vicekampioen van vorig jaar, Johnny Rea, allemaal richting het WK vertrokken zijn. Toch is het enige doel dat hij voor ogen heeft die titel, al was het maar omdat hij al aan het jaar na komende jaar denkt.

"Voor mij draait het oom het jaar na dit jaar en weer terugkeren naar het WK Superbike met een Honda in een fabrieksteam. Het gaat allemaal om het zitten in een fabrieksteam dat kan winnen. HM Plant geeft met dit jaar niet alleen de mogelijkheid om enkele ronden in het WK te racen maar misschien gaan we het jaar daarna wel het hele WK rijden maar ze geven me eerst de kans op het winnen van de Brits Superbike titel. Drie keer is scheepsrecht, hopelijk lukt het dit jaar."

Halsam heeft inmiddels op het circuit van Almeria zijn eerste test met de nieuwe Honda achter de rug. Na de snelste tijd op de eerste dag was het Shane Byren die op de tweede dag roet in het eten gooide maar op de laatste dag was het Haslam weer die het veld aanvoerde.