BSB: Lavilla voelt zich al weer wat beter

77

Afgelopen weekend ging voormalig Brits Superbike kampioen Gregorio Lavilla bij de start van de eerste manche onderuit en werd daarna overreden. De bikkel kwam later die dag in de tweede manche doodgewoon in actie en werd daarin nog tiende.

De voormalig WK Superbike rijder ging bij de start van de eerste manche op Oulton Park vervelend onderuit terwijl hij midden tussen de andere rijders reed. Een aantal rijders konden hem vervolgens niet meer ontwijken. Na controle van de aanwezige medici kreeg hij het groene licht om, weliswaar met gekneusde of zelfs gebroken ribben, weer van start te gaan in de tweede manche waarin hij als tiende over de finish kwam.







Het advies dat de Airwaves Ducati rijder heeft gekregen is veel rust en dat is wat Lavilla dan ook zoveel mogelijk probeert te doen voorafgaand aan de Brits Superbike race van komend weekend op Mallory Park.

 “Mijn ribben zijn nog erg pijnlijk; het niet ernstig of zo maar ze zijn minstens zwaar gekneusd en misschien wel gebroken,” vertelde de Spanjaard. “Ik zal een röntgenfoto laten maken zodra ik donderdag op Mallory Park aan kom om te kijken hoe erg de schade is. Ik kan er echter toch nets aan doen, alleen maar rusten. Ik voel me al veel beter dan afgelopen zondagavond maar diep ademen is nog steeds moeilijk.”