BSB: Dubbele overwinning voor Ryuichi Kiyonari op Croft

151

Het team van HM Plant Honda heeft vandaag zeer goede zaken gedaan tijdens de tiende ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap op het circuit van Croft. Het was de Japanner Ryuichi Kiyonari die zowel de eerste als de tweede manche op zijn naam wist te schrijven, terwijl zijn teamgenoot Jonathan Rea beide keren als tweede finishte. Tom Sykes kende met zijn Stobart Honda ook een geweldig weekend door tijdens beide races als derde de finishstreep te passeren.

Byrne zag ditmaal als zevende de zwart/wit-geblokte vlag, terwijl Michael Rutter (MSS Discovery Kawasaki) op zo'n 27 seconden achter de tweede Stobart Honda-rijder achtste werd, vóór Simon Andrews (Jentin Yamaha) en Walker. Pole-sitter Crutchlow, die net als zijn teamgenoot Walker tijdens de tweede race van de dag even ten val kwam, finishte uiteindelijk op een dertiende plaats.







Tussenstand:

Met zijn twee overwinningen van vandaag heeft Kiyonari zijn leidende positie in de tussenstand voor het kampioenschap verder verstevigd. De Japanner staat nu op 348 punten, gevolgd door Rea met 322 punten. Op de plekken drie en vier vinden we de twee Airwaves Ducati's terug van Haslam en Lavilla met respectievelijk 288 en 269 punten. Ook op de plekken vijf en zes staan twee teamgenoten in de vorm van de Stobart Honda's van Byrne en Sykes. Zij staan na vandaag op respectievelijk 244 en 203 punten.

De volgende ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap wordt over twee weken verreden op het prachtige en spectaculaire circuit van Cadwell Park.