BSB: Leon Haslam pakt de dubbel op Donington Park

52

Leon Haslam is er tijdens de twaalfde ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap op het circuit van Donington Park in geslaagd beide races te winnen. Ryuichi Kiyonari, die dit weekend de titel binnen kon halen, kwam in de eerste race ten val en hij moest tijdens de tweede manche genoegen nemen met de derde plaats, waarmee de beslissing in de strijd om het kampioenschap pas tijdens de laatste ronde op Brands Hatch zal vallen.

Haslam (Airwaves Ducati) won de eerste race, vóór de twee Stobart Honda’s van Tom Sykes en Shane Byrne die iets meer dan een seconde na Haslam kort achter elkaar respectievelijk als tweede en derde over de finish kwamen, terwijl de vierde plek ging naar de tweede Airwaves Ducati van Gregorio Lavilla. Titelkandidaat Jonathan Rea (HM Plant Honda), die voorafgaand aan dit weekend 41 punten goed moest maken op zijn teamgenoot Kiyonari, passeerde de finishstreep uiteindelijk als vijfde.







Kiyonari zelf daarentegen kwam tijdens de eerste race van de dag niet aan de finish. In een poging van Cal Crutchlow om Kiyonari te passeren, ging de Rizla Suzuki-coureur onderuit, waarbij hij in zijn val Kiyonari meenam. De Japanner probeerde de race nog wel te hervatten, maar zijn machine was daarvoor te zwaar beschadigd.

Ook de tweede race viel ten prooi aan Haslam. Het verschil aan de meet met Sykes, die andermaal knap tweede werd, was echter slechts 0,056 seconde. Kiyonari finishte ditmaal als derde, vóór Chris Walker (Rizla Suzuki) en Lavilla. Rea kwam daarentegen niet verder dan een teleurstellende zevende plaats.

Kiyonari voert na dit weekend nog steeds de tussenstand aan met 404 punten, gevolgd door Rea met 367 punten, waarmee de beslissing in de strijd om het kampioenschap dus nog niet is gevallen. Haslam is Rea na vandaag kort genaderd met 363 punten en de Airwaves Ducati-rijder maakt daarmee theoretisch ook nog steeds kans op het winnen van het kampioenschap. De kans is echter klein dat Kiyonari de titel alsnog uit handen geeft, want de Japanner heeft op Brands Hatch al genoeg aan slechts één vierde plaats.

We zullen het allemaal gaan zien over drie weken, wanneer de laatste ronde van het Brits Superbike Kampioenschap 2007 wordt verreden op het korte circuit van Brands Hatch.

Race 1 » | Race 2 » | stand na Donington Park »