BSB: GSE Racing overweegt terugkeer WK Superbike

61

GSE Racing, het team dat onder andere met Neil Hodgson, James Toseland en Chris Walker met HM Plant sponsoring actief was in het WK Superbike maar nu als Airwaves Ducati het Brits Superbike domineert overweegt terug te kleren naar het WK.

Eind vorig jaar kwam het al ter sprake dat het GSE Racing team, nu actief als Airwaves Ducati in het Brits Superbike met klassementsleider Shane Byrne, dacht aan een terugkeer naar het WK Superbike maar dat kwam toen door de strubbelingen met het nieuwe reglement. Uiteindelijk werd er water bij de wijn gedaan en momenteel staat het team met rijder Shakey Byrne ver aan de leiding van het kampioenschap.







Toch is een terugkeer naar het WK in het achterhoofd blijven hangen en de geruchten gingen dan ook dat het team dit serieus overweegt. Teammanager Colin Wright wond er dan ook geen doekjes meer om heen en liep weten dat er inderdaad over gedacht wordt maar dat er nog geen formele discussies hebben plaatsgevonden.

Vorige maand hintte Byrne op Mallory Park dat hij graag met een voor hem bekend team naar het WK Superbike zou willen gaan. Wright gaf het dan ook toe dat het team er mee bezig is.

"Wat Shane op Mallory Park zei was correct, we hopen in de komende zes tot acht weken met Shane rond de tafel te gaan zitten over 2009. We weten nog niet zeker welke richting we op gaan, of het Brits of World Superbike zal zijn. Airwaves heeft daar veel over te zeggen maar we kijken uit naar die discussie," aldus Wright.

Toen vorig jaar de overstap ter sprake kwam was het oordeel van Airwaves ook een grote factor. Als de kauwgom fabrikant er voor kiest om niet naar het WK te gaan dan vindt Wright het geen probleem als Byrne voor het WK toch met een ander team in zee gaat.

"Ik heb het Shane zelf gezegd, als hij door een fabrieksteam benadert wordt dan laat ik hem graag gaan of wil ik gaar voor hem met ze in discussie gaan. Als hij echt wil dan laat ik hem met plezier gaan," vervolgde Wright.. "Ik denk wel dat Shane in ieder geval zal wachten op de beslissing van GSE voor wat betreft volgend jaar want ik weet dat beide rijders het erg naar hun zin hebben."

Het team behaalde in 2005 met Gregorio Lavilla de Brits Superbike titel, werd met Ron Haslam in 2006 en 2007 respectievelijk 2e en 3e (Lavilla: 3e en 4e) en heeft dit jaar met Shane Byrne en Leon Camier twee sterke rijders. Byrne staat met 312 punten ruim op kop in het klassement voor Cal Crutchchlow (HM Plant Honda) met 213 punten en Tom Sykes (Rizla Suzuki) met 176 punten.