BSB: Shane Byrne domineert op Donington Park

62

Afgelopen maandag werd op het circuit van Donington Park de vierde ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap verreden. Daarbij was het Shane Byrne die aan boord van de Airwaves Ducati, na een hoop commotie over extra gewicht voor de Ducati’s voorafgaand aan het raceweekend, beide manches op zijn naam wist te schrijven, terwijl Leon Haslam met de HM Plant Honda twee keer als tweede over de streep kwam.

Door een zeer constante race was het Byrne die met een voorsprong van een kleine 2,5 seconden op Haslam de eerste manche won. De laatste podiumplek viel ten prooi aan Rizla Suzuki-rijder Tom Sykes die op zijn beurt iets minder dan een seconde na Haslam als derde finishte. James Ellison (Hydrex Bike Animal Honda) en de tweede Airwaves Ducati van Leon Camier completeerden in deze race de top 5.







Gedurende de tweede manche van de dag waren het lange tijd de twee HM Plant Honda’s van Haslam en Cal Crutchlow die het veld aanvoerden. In de slotfase van de race was het echter alsnog Byrne die de zege opnieuw zeker wist te stellen, ten koste van Haslam en Crutchlow die genoegen moesten nemen met de twee overige podiumplaatsen. Camier en Ellison completeerden ook ditmaal de top 5, zij het in omgekeerde volgorde dan tijdens race 1 het geval was.

Na afloop van de race bleek ‘Shakey’ in de eerste race met een gewicht van 172,8 kg te hebben gereden, in de tweede race was dat 173,5 kg terwijl voor de races 170 kg het minimum gewicht was en voor de kwalificatie 175 kg.  

In de tussenstand heeft Byrne (190 punten) inmiddels een ruime voorsprong van 68 punten opgebouwd ten opzichte van tweede man Crutchlow (122 punten). Camier staat derde met 107 punten, gevolgd door Haslam (96 punten) en Ellison (88 punten).

De volgende ronde voor het Brits Superbike Kampioenschap vindt plaats in het weekend van 13 tot 15 juni op het circuit van Snetterton.