BSB: Vertrekt Haslam ook uit het BSB?

201

Het begint een beetje op een leegloop te lijken bij het Brits Superbike want nadat bekend is geworden dat Tom Sykes en Cal Crutchlow het in hoog aanzien staande Britse kampioenschap gaan verlaten lijkt ook Leon Haslam dezelfde weg in te slaan.

Eerder gingen er al geruchten dat het HM Plant Honda team de overstap naar het WK Superbike zou gaan maken maar dat heeft het team inmiddels officieel ontkend. Het was bij die geruchten niet duidelijk of rijders Cal Crutchlow en Leon ‘Pocket Rocket’ Haslam ook die overstap zouden gaan maken maar het lijkt er op dat beide rijders zelf de weg naar het WK Superbike hebben gevonden.







Nadat dinsdag bekend werd dat Crutchlow volgend jaar de teamgenoot van Fabien Foret zal gaan worden gaan de geruchten dat Haslam naar de ‘Big Bikes’ gaat en daar voor het Stiggy Motorsports team uit gaat komen, tenminste, dat zegt Chris Walker in een interview met worldsbk.

"Volgend jaar gaan we in ieder geval Tom er bij hebben en het ziet er naar uit dat Leon er ook bij zal zijn met de Stiggy Honda, dat is natuurlijk geweldig nieuws," onthulde Walker. "Hij wil graag bij Honda blijven en zij willen hem graag houden. Stiggy’s team heeft daarnaast recentelijk grote stappen gezet want Josh heeft laten zien hoe competitief ze wel niet zijn, ze gaan nu ook een of twee Superbikes inzetten."

Mocht Haslam inderdaad de overstap maken dan komt het er op neer dat de top vier uit het Brits Superbike het nationale kampioenschap de rug zal toekeren want ook klassementsleider Shane Byrne zal naar alle waarschijnlijkheid vertrekken. Byrne wordt in verband gebracht met het Sterilgarda GMB team.

Walker zal zelf waarschijnlijk terugkeren naar het Britse kampioenschap want bij het Vent Axia team, waar hij sinds Brands Hatch voor rijdt, is volgend jaar geen plaats meer voor Walker en Greg Lavilla. Walker hoopt een plaatsje bij een topteam te kunnen krijgen.

"Er komen een aantal Britten naar het kampioenschap en dat is goed. Hopelijk is er dan nog een plaatsje voor mij over. Natuurlijk wil ik graag in het WK Superbike blijven als ik een competitieve motor kan krijgen maar de kansen op een goede motor bij een goed team zijn groter in het Brits kampioenschap. Ik zou graag nog eens een BSB titel willen pakken nu ik nog haar heb," grapte ‘the Stalker’.