BSB: Muggeridge richt zich op podium na positief BSB debuut

67

Voormalig World Superbike rijder Karl Muggeridge was redelijk tevreden over zijn eerste Brits Superbike weekend op de HM Plant Honda maar was toch ook een beetje teleurgesteld dat een podium buiten bereik bleef.

De Australiër was aangetrokken als vervanger voor de geschorste Josh Brookes na eerder voor het HM Plant Honda team, waarvoor Karl Muggeridge in het begin van zijn carrière al voor gereden had, getest te hebben op Cadwell Park. ‘Muggas’ deed het niet verkeerd in de trainingen en begon met een tweede tijd in de eerste vrije training om er uiteindelijk een achtste startplaats van te maken in de kwalificatie.







In twee van de drie races die op Brands Hatch verreden werden maakte Muggeridge een bliksemstart om achter Broc Parkes terecht te komen. Helaas lukt het niet om die positie vast te houden. In race een werd hij uiteindelijk vierde, in race twee zevende en in race drie zesde. Een veelbelovend begin dus voor de Supersport wereldkampioen van 2004 die toch wat teleurgesteld was dat hij niet op het podium had weten te komen.

"We hebben veel gedaan dit weekend en ik heb de trainingen en kwalificatie echt gebruikt om te testen want we lopen natuurlijk achter de feiten aan. We hebben de afstelling ettelijke malen veranderd en waren druk bezig om uit te zoeken wat het beste bij mij paste. Voor de eerste race gingen we voor een compleet nieuwe afstelling met een ander veerelement en dat werkte goed," vertelde Muggeridge.

"We hebben daarna nog meer veranderd waaronder nieuwe voorvorken waarna de voorkant een stuk beter voelde en ik voel me nu echt comfortabel op de motor. Mijn raceposities zijn niet wat ik eigenlijk gewild had want ik denk dat we voor het podium hadden kunnen gaan, maar het is nog vroeg en met wat meer tijd op de motor kunnen we in Cadwell hopelijk voortborduren op mijn drie top tien posities van dit weekend en op het podium komen."