BSB: Acht merken actief in Brits Superbike

89

Op de voorlopige deelnemerslijst zagen we dat er zes merken vertegenwoordigd zouden zijn in het Brits Superbike maar inmiddels is dat aantal opgelopen tot maar liefst acht fabrikanten.

Met acht Honda’s, zes Suzuki’s, vijf Yamaha’s, vier Kawasaki’s, drie Ducati’s en een KTM was de voorlopig startlijst van het Brits Superbike al aardig gevarieerd voor wat betreft de deelnemende merken maar daar komen er nog twee bij nu er een BMW team en een Aprilia team zijn aangekondigd voor in de EVO klasse.







Van BMW was al bekend dat er machines ingezet zouden wordne in het Superstock kampioenschap maar nu komt het Jentin team ook met een inschrijving in de EVO klasse van het Brits Superbike, een klasse die veel weg heeft van de Superstock klasse maar toch net even anders is. Steve Brogan zal met de VO versie gaan rijden terwijl Richard Cooper, die vorig jaar enkele races in het WK Superbike als invaller voor Ruben Xaus in actie kwam, met de Superstock machine zal gaan rijden.

Naast het Jentin BMW team Splitlath Motorsport met twee Aprilia’s naar de EVO klasse. De boers Chris en Joe Burns zullen voor dit team gaan strijden om de EVO titel.