BSB: Guintoli op Cadwell Park weer van de partij

81

Sylvain Guintoli heeft bevestigd dat hij voldoende hersteld is van zijn eerder dit seizoen opgelopen beenblessure en eind deze maand weer terugkeert in het Britse Superbike kampioenschap wanneer de wedstrijden op Cadwell Park op de kalender staan.

De Fransman debuteert dit seizoen, na het afgelopen seizoen een teleurstellend jaar meegemaakt te hebben bij het Pramac MotoGP team, in het Britse Superbike kampioenschap. Tot aan zijn beenblessure deed de Fransman het heel erg goed in het hoog aangeschreven nationale Superbike kampioenschap van Engeland. Hij stond zelfs even aan de leiding in de tussenstand nadat hij diverse podiumplaatsen had weten te behalen tijdens de eerste paar wedstrijden van het seizoen. Eind mei ging het echter mis voor de Fransman toen hij op het circuit van Donington Park in de warm-up ronde voorafgaand aan de wedstrijd door Joshua Brookes van de motor werd gereden en bij deze crash een vervelende beenblessure opliep.







De Suzuki coureur is erg optimistisch over zijn terugkeer na een succesvolle test afgelopen dinsdag op het veeleisende circuit van Cadwell park. Tijdens deze test reed Guintoli in totaal 45 ronden op het circuit waar ook de komende wedstrijd voor het Britse Superbike kampioenschap gepland staat.

De pechvolle coureur heeft ondanks de tegenslag zijn strijdlust nog niet opgegeven en hij verklaarde voor 100 % te willen gaan in alle wedstrijden en nog zoveel mogelijk overwinningen te willen behalen tot aan het einde van dit seizoen.

Bij het melden van zijn terugkeer liet de Franse voormalige MotoGP coureur weten ook in deze wedstrijd al meer te willen zijn dan puur alleen maar veldvulling.