BSB: Camier pakt de dubbel op Knockhill

56

Klassementsleider Leon Camier wist in het Engelse Knockhill beide races van de zesde ronde van het Brits Superbike kampioenschap te winnen. Ben Wilson won de Brits Supersport race.

Superbike race 1
Stuart Easton maakte een van zijn gebruikelijke vliegende starts en pakte in eerste instantie de leiding voor de van pole gestarte Josh Brookes en Leon Camier. Achter deze jongens ging het even mis toen Karl Harris onderuit ging in een poging Chris Walker te passeren, Walker werd geraakt door Harris maar wist overeind te blijven terwijl de daarachter rijdende James Ellison uit moest wijken voor de machine van Harris.







Camier wist in de tweede ronde de leidende positie over te nemen voor Easton en Brookes terwijl daarachter een Michael Rutter zijn vierde positie verloor aan Simon Andrews die even daarvoor Ian Lowry had gepasseerd. Lowry zou even later ook voorbij Rutter weten te komen waarna Andrews en Lowry met elkaar bleven vechten voor de vierde plaats en een aantal keer van positie wisselden.

Een crash van Gary Mason zorgde ervoor dat de safetycar de baan op kwam waardoor het veld weer dichter op elkaar kon komen. Na drie ronden achter de safetycar gereden te hebben werd de race weer hervat voor een resterende zes ronden.

Camier wist al meteen een gat te slaan en tot de finish vast te houden terwijl Easton druk bezig was om Brookes van zich af te houden. Het gevecht tussen Andrews en Lowry werd verstoord door Ellison die dankzij de herstart van een achtste naar de vijfde plaats wist te komen en zich tussen de Kawasaki en Suzuki rijder wist te nestelen. Achter Lowry pakte Walker de zevende plaats voor Greame Gowland, Tommy Bridewell en Jason O’Halloran.

Superbike race 2
Deze keer was het Brookes die vanaf zijn pole positie de leiding pakte gevolgd door Easton en Camier maar al snel wisselden de nummers twee en drie van positie waarna Brookes en Camier het elkaar een tijdje lastig maakten totdat Camier in de achtste ronde de Airwaves Yamaha voor de HM Plant Honda zette, Brookes sloeg meteen terug maar werd al snel weer door Camier aan de kant gezet die vervolgens de rest van de race aan de leiding bleef en langzaamaan steeds meer afstand nam van de Australiër.

Voor de laatste podiumplaats werd stevig gevochten tussen Easton, Rutter en Ellison. In de 12e ronde zou Ellison Rutter weten te passeren en een ronde later was Rutter nog een positie kwijt toen hij een foutje maakte en wijd ging waardoor Walker er voorbij wist te komen. In zijn pogingen om Walker te passeren zou Rutter later in de race onderuit gaan. Ellison wist in de eindfase nog beslag te leggen op de derde plaats ten koste van Easton. Walker werd vijfde voor Andrews, Gowland, Julien da Costa, Bridewell en Mason.

Supersport
In de Brits Supersport race wist Ben Wilson zijn eerste overwinning te pakken na vanaf de zesde plaats te zijn gekomen. Steve Plater had in eerste instantie de leiding maar zou deze kwijtraken toen hij in de zevende ronde gepasseerd werd door James Westmoreland. Toen Plater weer terug wilde slaan waagde hij net even te veel, raakte de kerbstones en gleed onderuit.

Raceleider Westmoreland kreeg daarna al snel Wilson in zijn achterwiel. De Kawasaki rijder wist de Triumph rijder even te passeren maar Westmoreland zou al snel weer terug slaan. Wilson was echter klaar voor de strijd en pakte de Triumph rijder weer terug om daarna de leiding tot aan de finish vast te houden. Daniel Cooper werd derde voor Billy McConnel en Lee Johnston.