BSB: Rizla Suzuki manager Valentine bevestigt Guintoli

172

Sinds de Grand Prix in Motegi gingen de geruchten dat Sylvain Guintoli getekend zou hebben bij het Rizla Suzuki team in het Brits Superbike. Teammanager Jack Valentino geeft uitsluitsel en bevestigt nu de komst van de Fransman.

Sylvain Guintoli, die vorig jaar in zijn debuutseizoen in de MotoGP enkele leuke dingen liet zien op de met Dunlop rijdende Tech 3 Yamaha, is al een tijdje op zoek naar een andere werkgever voor 2009 toen hem duidelijk werd gemaakt dat zijn huidige positie bij het Alice Ducati team niet verlengd zou worden.







Guintoli heeft sindsdien met meerdere teams om de tafel gezeten en even leek het erop dat hij een plaatsje in het WK Superbike team van Yamaha zou kunnen bemachtigen, de Fransman was namelijk gespot tijdens een test met het team. Yamaha koos uiteindelijk voor Ben Spies waarna Guintoli niet veel later de beslissing nam om te tekenen voor het Rizla Suzuki team in het Brits Superbike.

Tot op heden was er nog geen officiële bevestiging maar teammanager Jack Valentine liet in Brands Hatch weten dat de in Engeland wonende Fransman inderdaad voor het team zal gaan uitkomen. Wie zijn teamgenoot wordt is nog niet bekend want naast Tom Sykes zullen we ook Atsushi Watanabe volgend jaar niet meer op de lichtblauwe Suzuki’s in actie zien komen.

"Sylvain heeft getekend om volgend jaar in het Brits Superbike met Suzuki te gaan rijden," vertelde Valentine. "Ik heb hem nog niet ontmoet maar ik hem al wel enkele keren via de telefoon gesproken en hij lijkt erg professioneel en toegewijd. Sylvain ziet deze stap wel als een stap terug maar weet dat hij dit nodig heeft om de overstap naar het WK Superbike te kunnen maken. Hij is niet eens geïnteresseerd in het geld, hij wil gewoon racen en winnen. We hebben een intensief testprogramma voor hem klaar staan."

Valentine liet ook nog weten dat het team ook volgend jaar kan rekenen op volledige fabriekssteun van Suzuki.