Teams: Ten Kate gaat andermaal voor thuisoverwinning in WK Supersport

142

Hannspree Ten Kate Honda World Supersport rijders Andrew Pitt en Kenan Sofuoglu zullen komend weekend (24-26 april) in Assen in Nederland zijn voor de vierde ronde van het kampioenschap van 2009.

Het Ten Kate team heeft sinds 2004 de World Supersport race in Assen gewonnen en is erop gebrand om deze traditie op haar thuiscircuit – het team is slechts 50km ten Zuiden van het 4,5km lange, historische circuit gevestigd – voort te zetten.
2007 World Supersport kampioen Kenan Sofuoglu, die de eerste race in Australië won en tijdens de laatste ronde in Valencia – waar het team voor het eerst op de 2009 Honda CBR600RR reed – derde werd, voert momenteel het klassement aan

Na twee goede tweede plaatsen tijdens de eerste twee ronden van het kampioenschap kreeg Pitt in Valencia te maken met problemen met de voorkant, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat hij er in Assen weer bij zal zitten en in het klassement, waar hij momenteel vierde staat, zal kunnen stijgen.

Kenan Sofuoglu
Afgelopen zaterdag waren we allemaal op de Ten Kate Pitstopdag. Het was geweldig om er zoveel fans te ontmoeten, die een bezoek kwamen brengen aan de werkplaats en de winkel. Het weer was fantastisch en ik hoop dat het voor het raceweekend zo zal blijven. Uiteindelijk hebben we het in Valencia o.k. gedaan en we hebben laten zien dat de nieuwe CBR potentie heeft en ik heb er vertrouwen in dat het team zelfs nog meer heeft gevonden om de prestaties van de motorfiets te verbeteren. Assen is geweldig en er zullen bij de thuisrace van het team veel vrienden van me aanwezig zijn, dus ik ga weer voor een goed resultaat om mijn eerste positie te kunnen verstevigen.

Andrew Pitt
We hadden in Valencia wat problemen, maar we hebben het terug kunnen brengen tot drie kleine probleempjes, waar we tegelijkertijd mee te maken kregen. Het gevolg was dat de voorkant niet helemaal goed werkte tijdens de race in Valencia, maar de problemen zijn nu opgelost en ik hoop dat het in Assen beter zal gaan. In 2007 behaalde ik als wildcard rijder de tweede plaats voor het team en vorig jaar won ik de race; en de jongens hebben nog wat andere verbeteringen aan de motorfiets aangebracht, dus ik heb er vertrouwen in dat de race in Assen een goed resultaat voor me zal opleveren.

Ronald ten Kate – teammanager
Ondanks Kenan’s podiumplaats in Valencia was het een moeilijk weekend voor het team. Sindsdien hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal nieuwe onderdelen voor de nieuwe CBR600RR te ontwikkelen. Deze week zullen we nog een dyno test doen in de werkplaats, maar we zijn er behoorlijk zeker van dat we de rijders voor onze thuisrace een competitieve machine kunnen geven. We kijken altijd uit naar deze race, maar het is nóg leuker als de resultaten goed zijn.