Teams: Van Nieuwenhuizen Racing sluit weekend met gemengde gevoelens af

146

Het opleidingsteam van Racen tegen kanker, Van Nieuwenhuizen Racing kijkt met gemengde gevoelens terug op het raceweekend. Marcel van Nieuwenhuizen eindigde op een 6e plek en Wesley van Nieuwenhuizen kwam ten val in de openingsfase.

Op zaterdag stonden voor de broers Van Nieuwenhuizen twee kwalificatietrainingen op het programma. De eerste training van Marcel was om 11.00 uur ochtends. De weersomstandigheden waren niet optimaal door de harde wind. Zijn kwalificatie verliep voorspoedig, waardoor hij eindigde met een 8e tijd. Wesley kon zijn eerste kwalificatie starten om 12.00 uur. Na een aantal ronden kwam hij binnen om wat afstellingen te controleren. Gedurende de kwalificatie kwam hij steeds beter in zijn ritme en klom hierdoor naar een 15e plek.







Tijdens de tweede kwalificatie kon Marcel zijn ritme niet goed vinden. Helaas, ook vanwege de drukte op de baan, resulteerde dit uiteindelijk een 9e startpositie.
Ook Wesley kon ditmaal zijn ritme niet vinden op de Honda. Hij kwam niet verder dan de 15e positie en bleef hierdoor dus op delfde plek staan, als de 1e kwalificatietraining.

Op zondag werd er nog een korte wam-up sessie gereden, die voornamelijk gebruikt werd te controleren of de aanpassingen juist waren. Beide broers waren hier tevreden over.

De start van Marcel zijn race was om 13.50 uur. Helaas was zijn start niet zo heel goed, waardoor hij een aantal plekken verloor. Tijdens de race klom hij langzamerhand door het veld omhoog, wat na veertien ronden resulteerde met een 6e plek. Met dit resultaat is Van Nieuwenhuizen Racing, dan ook zeer tevreden.

De Dutch Superbike, de klasse waarin Wesley rijdt, startte om 15.00 uur. Zijn start was niet goed, waardoor hij de eerste ronde door kwam op een 19e plek. Hij was zeer gefocust om naar voren te komen, maar na het inhalen van een aantal coureurs kwam hij uiteindelijk bij de Bult ten val. Gelukkig bleef hij ongedeerd en viel de schade mee.

Marcel: "Ik ben blij met dit resultaat. Mijn start was niet goed, maar langzamerhand kon ik mijn ritme aanhouden. Het was niet mijn beste race die ik heb gereden, maar ik ben tevreden met 6e plek. De Honda voelt goed aan en ik zit nu weer op mijn plek in deze klasse. Ik kijk er al naar uit om weer te starten in Eemshaven".

 

Wesley: " Helaas was mijn start niet al te best. Hierdoor wilde ik weer snel naar voren komen. Dit pakte uiteindelijk niet goed uit, waardoor ik ten val kwam in de Bult. Gelukkig mankeer ik en de motor niets. Het weekend is verder goed verlopen, alleen is dit eindresultaat erg jammer. Nu de motor weer in orde maken en op naar de volgende wedstrijd in Eemshaven.

Het team sluit het raceweekend, ondanks de valpartij van Wesley, tevreden af.

Ondanks de vele steun die het team krijgt, zijn wij nog steeds opzoek naar een monteur.