Teams: Nieuws van het START-team

89

Momenteel geen jankende motoren die over het circuit racen. Toch zitten ze niet stil bij het START-team uit Nieuwleusen. Na een aantal prachtige jaren met coureur Rik Lenters uit Ane staat het team in 2008 een nieuwe uitdaging te wachten.

Het vertrek van Rik bleef niet onopgemerkt, vertelt secretaris Gea Luttels.







"Uit de vele sollicitaties hebben we twee kandidaten geselecteerd. Deze twee jongens mochten tijdens een testdag in het Duitse Oschersleben laten zien wat ze in hun mars hadden. Na de ervaringen van deze test op een rijtje te hebben gezet, kwamen we tot de conclusie dat de 17-jarige Kevin van Leuven het beste past in het plaatje van START Racing."

Het lukte niet om een talent uit de regio te contracteren; Kevin van Leuven komt uit het Noord-Limburgse Swolgen. Toch is dit voor het team geen enkel bezwaar. Kevin is afkomstig uit de 125cc Juniorcup, waarin hij afgelopen seizoen als tweede is geëindigd in het Nederlands Kampioenschap. Hij is zeer gedreven en klaar voor een overstap naar de Supersport 600. Wat hij tijdens de testdag heeft laten zien, geeft het team veel vertrouwen en ze bieden hem de kans zijn talent verder te ontwikkelen bij START Racing.

Eyecatcher
Er worden niet alleen aan de bestuurstafel knopen doorgehakt; de handjes gaan ook letterlijk uit de mouwen bij START Racing. Met financiële en materiële ondersteuning van diverse sponsoren wordt er momenteel met behulp van vrijwilligers hard gewerkt aan een nieuw onderkomen tijdens races en trainingen. De huidige vrachtwagen voldeed goed, maar er bestond toch behoefte aan wat extra ruimte. Zodoende werd er een koeltrailer op de kop getikt, die nu voor de racerij geschikt wordt gemaakt. Zo komt er naast het ontvangst- c.q. woongedeelte een apart slaapgedeelte in en is er zelfs een douche aanwezig. Bovendien is een wat meer professionele uitstraling natuurlijk een belangrijk punt. Met deze nieuwe trailer beschikt START Racing in 2008 over een echte ‘eyecatcher’ en dat komt de zichtbaarheid van de sponsoren natuurlijk ten goede. Nu nog op zoek naar een geschikte truck (op de foto de truck van het MQP-team, die we even mochten lenen.)

Nieuwe team voor Rik
Rik maakt in 2008, na vier START-jaren, de overstap naar de Dutch Superbikes en gaat rijden voor het Serco Racingteam uit Lemelerveld.

Rik: "Ik heb er ontzettend veel zin; deze klasse is voor mij een nieuwe uitdaging. Ik heb heel veel geleerd bij START en ik weet zeker dat ik met die ervaring en kennis straks mijn voordeel kan doen. Ook al is het dan in een andere klasse."

Bij START Racing zullen ze Rik in ieder geval nauwlettend blijven volgen.

"Na vier jaar bouw je een band met iemand op en die is niet zo maar verbroken. En natuurlijk ben je nieuwsgierig hoe hij het gaat doen bij de Superbikes. Wij wensen hem in ieder geval heel veel succes", aldus Gea Luttels.

DVD 2007
Voor wie nog een keer wil nagenieten van de Supersport-races in 2007, bestaat er nu de mogelijkheid een DVD te kopen. Over afgelopen seizoen wordt door Bach DV-Productions een teamfilm gemaakt met Rik in de hoofdrol. Een mooie weergave van het seizoen 2007 met o.a. spectaculaire on-boardbeelden en diverse interviews. Deze DVD is te bestellen via de website: www.start-racing.nl. Hier vind je ook alle verdere informatie over het team.