Teams: Voorlopige 6e startrij voor Pioneer Hoegee Suzuki Racing in Vallelunga

19

Vandaag zijn de eerste trainingen verreden voor de voorlaatste ronde van het WK Supersport kampioenschap in Vallelunga. Vesa Kallio wist deze dag af te sluiten op een voorlopige 23e startpositie en Barry Veneman wist net achter Kallio op een voorlopige 24e startpositie te eindigen.

Onder natte omstandigheden met een temperatuur van 19 graden werd vanmorgen de eerste vrije training verreden voor het WK Supersport kampioenschap. Zowel Veneman als Kallio hebben nog nooit gereden op het circuit van Vallelunga en zij gebruikte de vrije training dan vooral om het circuit te leren kennen en een goede basis set up te vinden. Beide rijders hadden het circuit snel onder de knie en wisten de eerste vrije training af te sluiten op een 19e en 25e positie.







In de droge kwalificaties vanmiddag was het even zoeken naar de juiste banden en de afstelling. De overige deelnemers zetten snel scherpe tijden en Veneman en Kallio verbeterde hun tijden ook aanzienlijk ten opzichte van de vrije training. Veneman wist meer dan vier seconden sneller te rijden dan in de ochtend maar eindigde de kwalificatie op een voorlopige 24e startpositie. Kallio was maar liefst 7 seconden sneller dan in de ochtend en eindigde net voor zijn teamgenoot op de voorlopige 23e startpositie.

Marc Hoegee:

"Dit is de eerste keer dat wij hier op het circuit van Vallelunga rijden. Het is en erg bochtig en technische baan maar gelukkig wisten beide rijders al snel hun ritme te vinden. De motoren lopen goed en er zijn verder geen grote problemen. Voor morgen zullen we nog het een en ander aan de vering gaan aanpassen en dan heb ik er het volste vertrouwen in dat zowel Barry als Vesa morgen verder voorin zullen eindigen."

Barry Veneman (24e positie – 1.42,180):

"Dit is een mooie en uitdagende baan. Het is even zoeken naar de juiste lijnen maar na de vrije training had ik het aardig door. Het is een kort en bochtig circuit wat het heel technisch maakt maar dat ligt me wel. Het vermogen van de motor zit goed, we moeten alleen nog werken aan de afstelling van de vering. We hebben nog wel wat werk te doen voor morgen maar met de juiste afstelling moet ik zeker nog 1,5 seconden van mijn tijd weten af te rijden."

Vesa Kallio (23e positie – 1.42,155):

"Vanmorgen in de vrije training heb ik veel ronden gereden om het circuit te leren kennen. Ik haakte ook een paar keer aan bij een andere rijder zodat ik kon zien wat de juiste lijnen zijn om snel rond te kunnen gaan op dit circuit. De baan bevalt me goed maar het is vrij technisch. In de kwalificatie ging het niet naar wens. Ik was zoekende naar een betere afstelling van de vering. Ik heb 7 seconden van mijn snelste tijd van vanochtend af weten te rijden maar het moet nog sneller om verder voorin te kunnen starten zondag. Morgen zullen we verder werken aan de set-up en dan verwacht ik morgen zeker nog wel een snellere tijd te rijden."