Comeback Miguel Oliveira op zijn vroegst in Valencia

1007
miguel-oliveira
Miguel Oliveira - Estoril WorldSBK | foto© worldsbk.com

Miguel Oliveira is momenteel herstellende van een bij een crash op het Pertamina Mandalika International Circuit in Indonesië opgelopen polsblessure. Ondanks dat de Trackhouse Racing MotoGP niets liever wil dan zo snel mogelijk terug te keren zal dit waarschijnlijk pas op zijn vroegst zijn tijdens de seizoen finale in Valencia zo liet de Portugees afgelopen weekend tijdens het WorldSBK evenement in Estoril weten: “Het is op dit moment nog te vroeg om een ​​datum vast te leggen, maar het doel is Valencia.”

Miguel Oliveira kende een zeer ongelukkige start van de Indonesische Grand Prix. De Trackhouse Racing coureur werd al op vrijdagochtend in de beginfase van de eerste vrije training met een flinke highsider van zijn Aprilia geworpen, een crash die ook nog eens veroorzaakt werd door een technisch probleem.







Bij de crash liep de Portugees een vervelende breuk op in zijn rechterpols. Terwijl zijn collega’s de rest van het weekend op het Pertamina Mandalika International Circuit in actie kwamen was Oliveira al op weg naar huis om zich vervolgens zo snel als mogelijk te melden bij een Portugese arts. Om het herstel van de blessure te bespoedigen bleek een operatie noodzakelijk.

De eerste berichten waren dat Oliveira sowieso de Grand Prix in Japan en mogelijk ook het dit weekend te verrijden Australische ronde van het seizoen op het Phillip Island Grand Prix Circuit aan zich voorbij moest laten gaan om vervolgens in Thailand zijn comeback te kunnen maken.

Het afgelopen weekend zagen we Oliveira als aandachtig toeschouwer bij de Estoril Round, de voorlaatste ronde van het 2024 FIM Superbike World Championship. De Trackhouse Racing MotoGP coureur gaf daar een update over de huidige situatie en een mogelijke terugkeer als Grand Prix coureur.

Miguel Oliveira: “Het gaat goed met mij. We zijn deze week begonnen met fysiotherapie en hebben de week ervoor mijn arm zoveel mogelijk rust gegeven. Ik heb de vrije tijd gebruikt om hier naar Estoril te komen om naar de World Superbikes races te kijken. Wat betreft mijn comeback, mijn doel is zo vroeg mogelijk, maar op dit moment is het nog te vroeg om precies te zeggen wanneer mijn rentree zal zijn. Ik wil er in ieder geval bij zijn tijdens de seizoen finale in Valencia, dat is momenteel mijn doel. Ik wil er dan heel graag weer bijzijn mede om afscheid te kunnen nemen van mijn huidige team en om de dinsdag erna te kunnen beginnen aan mijn volgende hoofdstuk bij Yamaha.”

Met andere woorden, de geplande comeback zal zo goed als zeker niet in Thailand zijn en ook zelfs de Grand Prix op het Sepang International Circuit lijkt te vroeg te komen. Net als in Japan en Australië zal Aprilia MotoGP testcoureur Lorenzo Savadori zal ook tijdens deze Grand Prix weekenden als vervanger optreden van de Portugees.



zs-728x90



Handige links Qatar Airways Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer






Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.