Jesse Koelewijn Nederlands kampioen Minibike Junior B

164
jesse-koelewijn
Jesse Koelewijn | foto© myscootershop.nl

Jesse Koelewijn is in Assen Nederlands kampioen geworden in de Minibike Junior B klasse. De pas 9-jarige coureur uit Noordwijkerhout stelde de titel afgelopen zaterdag veilig tijdens een zenuwslopende finaleronde van het seizoen op de TT Junior Track.

Na een intensieve voorbereiding ging Jesse Koelewijn vol vertrouwen de eerste races voor het Nederlands kampioenschap in, die plaatsvonden op het Midland Circuit in Lelystad, Karting Spa Francorchamps. Met overtuigende overwinningen in deze wedstrijden kwam het Nederlands kampioenschap in zicht, maar de titel zou pas beslist kunnen worden in de laatste race van het seizoen op de TT Juniortrack in Assen.

En die finale in Assen werd afgelopen zaterdag een ware thriller. Tijdens de kwalificatie zat de top drie bestaande uit Jesse Koelewijn, Boyd Veijer en Evan Ruitenberg binnen 0.1 seconde van elkaar, wat de spanning enorm opvoerde. In de eerste manche leidde Koelewijn lange tijd, maar bij het inhalen van een achterblijver viel hij. Gelukkig hield hij zijn stuur vast en zijn motor aan en kon hij zijn race vervolgen, wat resulteerde in een derde plaats achter Ruitenberg. Zijn naaste rivaal, Veijer, wist deze eerste race van de dag te winnen en liep zo een aantal punten in aangaande het kampioenschap.

Alles hing dus af van de uitslag van de tweede race op Assen. Koelwijn kwam snel aan kop en wist Veijer tot de laatste ronde achter zich te houden, terwijl de jonge Staphorster alles probeerde om voorbij te komen, maar geen kans kreeg. Uiteindelijk ging Koelewijn als eerste over de finishlijn en werd hij de nieuwe Nederlands kampioen!

Ondanks de laatste wedstrijd is het seizoen voor Koelewijn nog niet helemaal ten einde. Volgend weekend zal de kersverse Nederlands kampioen deelnemen aan de selectie voor de Molenaar Honda NSF100 Cup en hoopt hij daar na de winterstop in te starten.

Facebook | InstagramX | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: