Marc Márquez: “In het kampioenschap is het nu ‘game over’ voor mij”

1150
© Gresini Racing

Marc Márquez ziet zichzelf niet meer als kanshebber voor de MotoGP wereldtitel in 2024. Nadat hij afgelopen zondag uitviel met een brandende Ducati is het volgens de Spanjaard ‘game over’ en aast hij nu vooral op dagsuccessen.

Hij was al een outsider voor het MotoGP wereldkampioenschap maar nu is het naar eigen zeggen ‘game over’ in 2024 voor Marc Márquez. Afgelopen zondag kwam hij in de twaalfde ronde stil te staan met een brandende machine die hij daardoor noodgedwongen aan de kant moest zetten. Na zijn crashes in de Grand Prix races in Austin en Portugal, en zijn DNF’s in de Sprint races in Assen, Silverstone en Oostenrijk, betekende het zijn zesde nulscore van 2024.







Dat is er zelfs één minder dan regerend wereldkampioen Pecco Bagnaia maar de Italiaan heeft wel 57 punten meer achter zijn naam staan. Jorge Martin heeft dit jaar vier nulscores en het ene punt dat hij scoorde in de eerste MotoGP race in Misano, maar zijn voorsprong op Márquez bedraagt maar liefst 78 punten.

Ook al zijn er nog maximaal 185 punten te verdienen in de resterende vijf Grand Prix weekenden van dit seizoen, is de achtvoudig wereldkampioen van mening dat hij voor dit jaar uitgeschakeld is in de titelstrijd.

Marc Márquez: “Ik denk dat het nu een rechtstreeks duel is voor de titel tussen Pecco [Bagnaia] en Jorge [Martin]. Ze zijn het hele seizoen al sneller dan de rest en in Mandalika hebben Enea Bastianini en ik niet gescoord. Daar hebben we veel punten verloren dus is het ‘game over’, we staan er nu te ver van af. Hoe dan ook zullen we proberen om met beide coureurs (Bagnaia en Martin, red.) de strijd aan te gaan want ze zullen ook tijdens deze laatste races heel snel zijn.”

Het zijn niet zozeer de uitvalbeurten die hem nekken, maar meer de algehele snelheid en constantheid waarover Martin en Bagnaia beschikken. Toch aast Márquez nog op een dagsucces of twee, iets dat zeker niet onmogelijk is aangezien een beter resultaat dan de directe concurrent op dit moment belangrijker is dan een overwinning voor Martin en Bagnaia.

Marc Márquez: “Zoals ik al eerder heb gezegd wil ik het seizoen op een goede manier afsluiten, constanter worden en mijn zwakke punten verbeteren. We gaan zien of we voor de podiumplaatsen kunnen strijden.”

De eerste vrije training voor de MotoGP klasse op het Mobility Resort Motegi gaat vrijdagochtend om 10:45 uur lokale tijd, 03:45 uur Nederlandse tijd van start.



zs-728x90



Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer



  • Jarno Janssen
  • Zonta van den Goorbergh
  • Barry Baltus
  • Collin Veijer
  • Collin Veijer



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.