Sam Lowes en Elf Marc VDS Racing Team ook in 2025 samen in WorldSBK

756
Sam Lowes en Marc van der Straten | © ELF MarcVDS

Sam Lowes zal ook in 2025 actief zijn in het World Superbike kampioenschap met  het Elf Marc VDS Racing Team op een Ducati Panigale V4 R. Na vier seizoenen Moto2 zal het het zesde jaar op rij zijn dat de Brit voor het Belgische team rijdt. 

Het Elf Marc VDS Racing Team is verheugd om aan te kondigen dat het de lange en succesvolle relatie met Sam Lowes zal voortzetten in het 2025 WorldSBK kampioenschap. Lowes en het Elf Marc VDS Racing Team zijn dit seizoen begonnen aan een spannend nieuw hoofdstuk om voor het eerst deel te nemen aan het WorldSBK kampioenschap met Ducati Panigale V4 R machines.







Dit jaar was er één van aanpassing voor zowel Lowes als het team, omdat ze samen hard hebben gewerkt om snel ervaring en kennis op te doen in het WorldSBK na een samenwerking van vier seizoenen in het Moto2 wereldkampioenschap. De 34-jarige coureur scoorde in de derde ronde in Assen de beste zesde plaats van het seizoen en kwalificeerde zich op de eerste startrij op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Lowes en het Elf Marc VDS Racing Team zijn vastberaden om de belofte en het potentieel om te zetten in topresultaten en kijken nu uit naar een sterke afsluiting van het huidige seizoen in de aanloop naar een spannende 2025.

Sam Lowes: “Ik ben erg blij en trots dat ik nog een jaar doorga in het WorldSBK met het Elf Marc VDS Racing Team. Het doel voor mij en het team was altijd een minimaal tweejarenplan vanwege het enorme verschil tussen Moto2 en WorldSBK. De laatste paar races werden bemoeilijkt door mijn schouderblessure maar de eerste raceweekenden waren erg leuk omdat we goede vooruitgang boekten, dus ik kijk ernaar uit om in het laatste deel van het seizoen sterke resultaten neer te zetten.

We gaan ons de komende races focussen om wat stappen voorwaarts te maken, zodat we het seizoen 2025 op een veel hoger niveau kunnen beginnen. Ik geniet van de uitdaging van het racen in WorldSBK. Ik geniet van de motor en de technische verschillen met de Moto2, dus laten we eerst genieten van het einde van het seizoen 2024 voordat we ons richten op toekomstige uitdagingen. Ik moet Marc van der Straten en iedereen die verbonden is aan het Elf Marc VDS Racing Team nogmaals hartelijk bedanken voor hun vertrouwen en steun.”

Marc van der Straten – teameigenaar: “Sam’s toewijding en vastberadenheid om zich dag na dag te verbeteren en een van de snelste coureurs van WorldSBK te worden, zijn bewonderenswaardig. Een nieuw begin is altijd ingewikkeld omdat het niet makkelijk is om je elke dag aan te passen en vooruit te gaan. Daarom ben ik er trots op dat ik met Sam doorga voor het seizoen 2025. Ik ben ervan overtuigd dat zijn naam en Elf Marc VDS Racing volgend jaar zullen schitteren aan de top van het kampioenschapsklassement.”

De volgende ronde van het World Superbike kampioenschap vindt plaats in het weekend van 11 t/m 13 oktober op het Circuito Estoril in Portugal. De verwachting is dat Lowes er dan weer bij zal zijn nadat hij afgelopen weekend op Motorland Aragón vroegtijdig moest afhaken wegens een blessure die hij opliep in Race 1.



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | InstagramX | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.