Moreira en Foggia unfit voor Indonesië. Kansen voor Bendsneyder?

8657
Foggia-moreira
Dennis Foggia (71) en Diogo Moreira (10) | foto© Italtrans Racing

Het Italtrans Racing Team kan tijdens het komende Grand Prix weekend in Indonesië niet beschikken over haar vaste rijdersduo Diogo Moreira en Dennis Foggia. Zowel de Braziliaan als ook de Italiaan zijn niet op tijd hersteld van hun blessures. Of het Italiaanse Moto2 team één of twee vervangers op zal roepen is nog niet bekend.

Het afgelopen weekend tijdens de Gran Premio Pramac dell’Emilia-Romagna moest Diogo Moreira op zondag de wedstrijd laten schieten. De Braziliaan bleef langs de kant vanwege een blindedarmontsteking. Moreira onderging maandag in Barcelona een operatie en is momenteel herstellende. Het moge duidelijk zijn dat een dergelijke operatie de tijd nodig heeft en Moreira heeft inmiddels laten weten dat hij komend weekend niet van de partij zal zijn in Indonesië en de Pertamina Grand Prix of Indonesia zal moeten missen.







Diogo Moreira: “Het spijt me dat ik niet deel kan nemen aan de Grand Prix van Indonesië. Ik wil Dr. Charte en zijn team bedanken voor de aandacht die ze mij gegeven hebben. Gelukkig is de operatie succesvol verlopen en ben ik al bezig met het herstel. We moeten even afwachten hoe het de komende uren ontwikkelt, maar mijn doel is om tijdens de Grand Prix van Japan terug te keren, mits de dokters mij fit verklaren. Bedankt aan mijn team en ik hoop er snel weer bij te zijn.”

Maar de afwezigheid van Moreira is niet de enige tegenslag voor het Italiaanse Italtrans Racing Moto2 team. Ook teamgenoot Dennis Foggia zal komend weekend het Grand Prix weekend op het Pertamina Mandalika circuit moeten missen. De voormalig Moto3 wereldkampioen had de afgelopen dagen te maken met een vervelende kaakontsteking. Foggia onderging net als zijn teamgenoot een operatie. Bij de operatie werd o.a. een tand getrokken en een drain geplaatst. Deze drain zal de komende dagen samen met de hechtingen verwijderd mogen worden, maar een lange vliegreis zit er hierdoor niet in voor de Italiaan.

Dennis Foggia:” Het spijt me heel erg, maar helaas moest ik een operatie ondergaan. De operatie verliep goed, maar de artsen moesten een incisie maken om het abces af te voeren en de tand te verwijderen. De hechtingen en drain moeten de komende dagen worden verwijderd en de artsen hebben me geen groen licht gegeven om naar Indonesië te vertrekken. Maar ze hebben me verzekerd dat ik in Motegi zal racen, afgezien van eventuele complicaties.”

Nu kennen we op de Racesport.nl redactie een Moto2 coureur die de weg heel goed weet in Indonesië. We gaan er vanuit dat het management het telefoonnummer van deze Nederlandse coureur bij de hand heeft. Het zou een fantastische kans zijn voor Bo Bendsneyder om uitgerekend in Indonesië zijn ware potentieel te kunnen tonen. Wij zijn voor, en staan we hier op de redactie volgens ons niet alleen in.



zs-728x90



Handige links Pertamina Grand Prix of Indonesia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer



  • Pertamina Enduro VR46 Racing Team - speciale livery
  • Pertamina Enduro VR46 Racing Team - speciale livery
  • Pertamina Enduro VR46 Racing Team - speciale livery
  • Pre-event persconferentie
  • Pre-event persconferentie
  • Pre-event persconferentie
  • Pre-event persconferentie
  • Pre-event persconferentie



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.