Molenaar NSF100 Cup: Milan Hunneman wint in Lelystad, Mick Koomen Rookies kampioen

436
mick-koomen
Rookies kampioen Mick Koomen | foto© Mariska Grob

Op het Midland circuit in Lelystad stond Milan Hunneman voor het eerst sinds zijn blessure weer op de hoogste trede van het podium. Quinn de Joode begon de dag met winst maar zag in de tweede race door een crash de dagzege aan zich voorbijgaan. Mick Koomen was met een derde plaats de snelste rookie en is daardoor de Rookies kampioen van 2024.

Op het Midland circuit in Lelystad werd nog onder de vlag van de SOBW geracet, maar de Junior Moto Racing was er niet eerder te gast. Veel coureurs trainen er regelmatig maar de lay-out van het circuit zoals die op zaterdag 21 september gereden werd was nieuw. Onder prima weersomstandigheden begonnen de jonge coureurs van de Molenaar NSF100 Cup ’s ochtends vroeg aan de warming up onder leiding van rijderscoach Dion Otten. Vervolgens was het tijd voor de kwalificaties waarin Quinn de Joode de snelste tijd op de klokken wist te zetten. Hij zou vanaf polepositie mogen starten met Tobias Dogger en Mick Koomen naast zich op de eerste startrij. De tweede startrij werd bezet door Senne Botman, Milan Hunneman en Miquel Sinke, terwijl Luuk Borggreve, Dean van den Berg en Mika Schalken op de derde startrij plaats mochten nemen.

Race 1

In de eerste race was Quinn de Joode heer en meester. Hij verzilverde zijn polepositie bij de start en wist zijn leidende positie iedere ronde iets verder uit te bouwen om na 18 ronden als winnaar over de finish te komen. Het gevecht achter hem bleef tot de laatste ronde spannend met Koomen, Hunneman en Dogger die elkaar geen meter toegaven. Hunneman was weer helemaal terug van zijn beenblessure die hij in juli opliep bij een crash op de TT Junior Track. Hij miste daardoor 50 punten en het was Dogger die vanaf dat moment alle races won. Er was Hunneman dan ook veel aan gelegen om voor Dogger te finishen. Hunneman deed in de tweede helft van de race het meeste kopwerk en wist uiteindelijk ook de strijd om de tweede plaats te winnen. Derde werd Koomen, Dogger werd vierde. Ook de strijd om de vijfde plaats tussen Botman, Sinke en een sterk rijdende Borggreve was lang spannend totdat Botman met nog twee ronden te gaan onderuit ging. Sinke wist daarna de vijfde plaats veilig te stellen, Borggreve werd zesde.

Race 2

Ook in de tweede race was het De Joode die kopstart had, maar dit keer hield Dogger de aansluiting. Het lukte De Joode niet om bij Dogger weg te rijden en halverwege de race ging het mis voor De Joode nadat hij de voorkant van zijn machine verloor. Hij kon zijn weg nog wel vervolgen maar zag een top tien klassering aan zijn neus voorbij gaan. Dogger profiteerde en reed onbedreigd naar de overwinning. De strijd om de tweede plaats ging tussen Hunneman en Koomen. Nadat Koomen de eerste helft van de race de sterkste was wist Hunneman in het tweede deel het voortouw te nemen en uiteindelijk als tweede onder de zwart-wit geblokte vlag door te komen. De derde plaats van Koomen was voldoende voor zowel een derde plaats in het dagklassement als de winst in het Rookie kampioenschap 2024. De strijd om de vierde plaats tussen Botman, Sinke, Van den Berg en Borggreve was een lust voor het publiek om naar te kijken. Na 18 ronden lang prachtige gevechten was het Borggreve die als winnaar uit de bus kwam en vierde werd voor Sinke, Botman en Van den Berg.

Dagklassement

Met 40 punten dankzij twee tweede plaatsen wist Hunneman genoeg punten te scoren om de dagoverwinning in de wacht te slepen. Dogger noteerde dankzij een vierde en eerste plaats 38 punten en werd tweede. Koomen werd derde en vierde alvast zijn Rookies kampioenschap. In de tussenstand van de NSF100 Molenaar Cup is Hunneman weliswaar twee punten ingelopen maar is het Dogger die op zondag 6 oktober met 224,5 punten als leider afreist naar Assen voor de laatste wedstrijddag van het seizoen.

Daguitslag

1. Milan Hunneman
  2. Tobias Dogger
  3. Mick Koomen + snelste rookie

Mick Koomen: “Ik vind dit een van de leukste circuits, het is hier veel sturen en daar houd ik wel van. Het ging vandaag erg lekker, lekker gebatteld, podium gepakt en het rookie kampioenschap behaald, daar ben ik natuurlijk heel blij mee. De andere doelstellingen zijn een top tien klassering in het kampioenschap en proberen bij alle wedstrijden de Rookie beker mee naar huis te nemen. Met nog een race te gaan ben ik aardig op weg!”

Luuk Borggreve: “Waardoor ik zo’n stap heb gemaakt? Vooral door veel te trainen. Maar ik had het van te voren niet echt verwacht om vandaag zo hoog te eindigen! Vooral de tweede race ging goed, het was een mooie strijd met Dean, Miquel en Senne. Ik kon samen met Senne een beetje loskomen van Miquel en Dean, en nadat Senne op het laatst een klein foutje maakte profiteerde ik ervan en kon ik mijn beste resultaat tot nu toe neerzetten met een geweldige vierde plaats!”