Vietti wint thuisrace in Misano na bizarre laatste ronde, vroege crash voor Van den Goorbergh

2091
celestino-vietti
Celestino Vietti | foto© Pirelli Motorsport

Celestino Vietti heeft zondagochtend de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli op zijn naam geschreven. In een spannende race wist de Italiaan in de sprint naar de finishlijn Aron Canet te verslaan, nadat Tony Arbolino twee bochten daarvoor de overwinning uit handen gaf. Zonta van den Goorbergh kwam al in de tweede ronde ten val.

Evenement: Gran Premio Pramac dell’Emilia-Romagna
Circuit: Misano World Circuit Marco Simoncelli
Categorie: Moto2
Tijd: 11:15 – 11:50 uur
Sessie: Race – 22 ronden
Omstandigheden: Zonnig, 20°C

Zondagochtend om 11:15 uur gingen de lichten uit voor de tweeëntwintig ronden tellende Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Diogo Moreira kwam door zijn crash in de kwalificatie niet meer in actie tijdens de race.

De van pole vertrekkende Aron Canet kwam niet goed van zijn plek waardoor Tony Arbolino als leider de eerste bocht in ging voor Celestino Vietti en Aron Canet die terugviel naar de derde positie. Zonta van den Goorbergh wist zijn goede kwalificatie om te zetten in een goede start en lag negende, maar in bocht 6 maakte hij een klein foutje waardoor hij terugviel naar de elfde plek.

In de tweede ronde ging het mis voor Van den Goorbergh, hij kwam in bocht 14 ten val waardoor zijn race al heel vroeg beëindigd was. Arbolino begon zich los te rijden van Vietti maar door een klein moment in bocht 14 werd zijn voorsprong iets kleiner. Voor Deniz Öncü en Jaume Masia kwam hun race ook vroegtijdig ten einde wegens een crash. Het ging hard met valpartijen in de beginfase want ook Sergio Garcia en Jake Dixon behoorden tot de ongelukkigen.

Met nog vijftien ronden te gaan kreeg Fermin Aldeguer al een waarschuwing voor het overschrijden van de track limits waardoor de Spanjaard in het restant van de race voorzichtig moest zijn. Vietti wist ronde na ronde het gat naar Arbolino dicht te rijden en met nog dertien ronden te gaan hadden Vietti en Canet de aansluiting gevonden. Senna Agius kende wederom een sterke race en lag zevende.

Na een moment van Vietti nam Canet de tweede plek over met nog zes ronden te gaan, hierdoor kreeg Arbolino weer een kleine voorsprong. Twee ronden later ging leider Arbolino ook in de fout waardoor Canet en Vietti voorbij kwamen, bij de laatste bocht had Vietti wederom een moment waardoor de Italiaan terugviel naar de derde positie.

Met nog twee ronden te gaan nam Arbolino de leiding weer over van Canet. Vietti kwam door het duel ook weer dichterbij waardoor de top drie de laatste ronde in ging met minder dan een halve seconde verschil.

Arbolino leek op weg naar de overwinning maar in bocht 14 kreeg hij zijn machine niet in de versnelling waardoor Canet en Vietti voorbij kwamen. In de sprint naar de finishlijn wist Vietti een meer snelheid uit de laatste bocht mee te nemen en kon hij Canet nog passeren. De Italiaan wist hierdoor de race te winnen voor eigen publiek en daarmee zijn tweede Moto2 zege van het seizoen te behalen. Canet kwam slechts 0,029 seconde tekort op de Italiaan en werd tweede met Arbolino die, zeer teleurgesteld, het podium compleet maakte.

Barry Baltus kwam als achttiende over de finish waardoor er wederom geen punten werden gescoord door RW-Idrofoglia Racing GP.