Luca Salvadori om het leven gekomen bij crash in Frohburg

21122
luca-salvadori
Luca Salvadori - Hengelo 2024

De finaleronde van het International Road Racing Championship (IRRC) in Frohburg is zaterdagavond overschaduwd door een dodelijk ongeval. De 32-jarige Italiaan Luca Salvadori kwam om het leven bij een crash in de eerste ronde van de Superbike & Superstock race.

Het International Road Racing Championship (IRRC) is dit weekend in het Duitse Frohburg neergestreken voor de zesde – en tevens finaleronde van het seizoen. Tijdens de twee te verrijden IRRC Supersport en IRRC Superbike races zou zondag de beslissing gaan vallen wie zich dit seizoen kampioen mocht gaan noemen.

Zaterdagavond ging het in het begin van de tweede Superbike kwalificatie meteen al in de eerste ronde mis. De lokale held Didier Grams kwam in de snelle linkerbocht voor start en finish ten val samen met Luca Salvadori. Het was meteen duidelijk dat beide coureurs zware verwondingen hadden opgelopen bij deze op het oog verschrikkelijke crash.

Zondagochtend werd bekend dat Salvadori, die naast een talentvolle coureur in Italië ook bekendheid geniet als een zeer populaire influenceer, in de nacht van zaterdag op zondag in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn bij de crash opgelopen verwondingen is overleden.

De 32-jarige coureur uit Milaan, die in het verleden actief was als coureur in de WorldSBK paddock en in 2023 als coureur actief was in de FIM MotoE World Cup, maakte dit seizoen tijdens de Internationale Road Races in Hengelo (Gld) zijn debuut als Roadracer in het IRRC. Na Hengelo en Schleiz reed Salvadori in Frohburg zijn derde raceweekend in het IRRC, een raceweekend welke hem zaterdagavond tot grote ontsteltenis van de hechte IRRC-familie fataal is geworden.

Afgelopen weekend won Salvadori in Cremona nog een race meetellend voor de National Trophy, een nationale Italiaanse competitie waarin hij aan de leiding gaat in de tussenstand van het kampioenschap.

Bij de crash liep ook Grams ernstige verwondingen op, de Duitser heeft o.a. talloze botbreuken. Zijn verwondingen zijn volgens de laatste berichten uit Frohburg echter niet levensbedreigend.

Het evenement in Frohburg gaat zondag door zoals gepland, maar deelnemers hebben zondagochtend tijdens een speciale briefing de vrijheid gekregen om te beslissen of ze wel of niet aan de races willen deelnemen.

Handige links IRRC Frohburg 2024:

Livetiming

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.