FIM EWC 24h Bol d’Or: BMW Motorrad World Endurance Team op pole

2055
bam-motorrad-ewc-team
BMW Motorrad World Endurance Team | foto© FIM EWC

Het BMW Motorrad World Endurance Team vertrekt zaterdagmiddag vanaf de pole tijdens de 2024 editie FIM EWC 24h Bol d’Or. Regerend wereldkampioen YART Yamaha verzekerde zich tijdens de kwalificaties van de tweede startplaats terwijl Yoshimura SERT Motul de derde startplaats voor zich opeiste.

Na donderdag in de eerste kwalificatie al het snelst te zijn geweest bleek het BMW Motorrad World Endurance Team ook vrijdag tijdens de tweede en afsluitende kwalificatie in Le Castellet het snelst. De gemiddelde rondetijden opgeteld van Oekraïner Ilya Mikhalchik en de Duitser Markus Reiterberger bleken voldoende om zaterdagmiddag om 15:00 uur vanaf de pole te beginnen aan de 2024 editie van de FIM EWC 24h Bol d’Or:







De tweede startplaats werd opgeëist door YART Yamaha, het team waar Niccolò Canepa het snelst was van het drietal coureurs, en dat tijdens zijn laatste raceweekend als actief wegracecoureur. Yoshimura SERT Motul eindigde als derde in deze laatste FIM EWC kwalificatie het seizoen.

Team Tecmas MRP BMW Racing werd met de tiende tijd algemeen het best geklasseerde Superstock team. Chromeburner-RAC41 (Wayne Tessels) kwalificeerde zich als dertiende algemeen en vierde Superstock team. Pitlande Endurance Racing (Twan Smits) en JMA Racing Action Bike (Milan Merckelbagh) vertrekken zaterdagmiddag vanaf respectievelijk de vierentwintigste en achtentwintigste startplaats algemeen, hetgeen betekend een twaalfde en veertiende plaats in hun klasse.

De 24 uur tellende race gaat zaterdagmiddag om 15:00 uur van start en zal in Nederland grotendeels LIVE te volgen zijn via Eurosport 2.



Handige links FIM EWC 24H Bol d’Or 2024:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livetiming
Fotoverslag







Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.