FIM JuniorGP: Moto3 debuut voor Owen van Trigt in Jerez

3411
owen-van-trigt
Owen van Trigt | foto© AGR Team

Owen van Trigt maakt dit weekend tijdens de vijfde ronde van het 2024 FIM JuniorGP World Championship seizoen in Jerez de la Frontera zijn debuut als Moto3 coureur. De talentvolle Nederlander verschijnt aan de start in de kleuren van het Spaanse AGR Racing.

Owen van Trigt was de afgelopen jaren een bekend gezicht in het FIM JuniorGP. De jonge Nederlander verscheen tot aan het huidige seizoen aan de start in de European Talent Cup. Van Tirgt besloot aan het begin van dit seizoen niet nog een jaar van start te gaan in deze talentencompetitie, hij besloot om in Spanje bij 111 Management keihard te gaan trainen om zijn vaardigheden als coureur nog verder aan te scherpen.







Maar niet is veranderlijker dan de racerij, zo kwam er onlangs een mogelijkheid voorbij om dit seizoen nog aan de laatste drie ronden van het 2024 FIM JuniorGP World Championship deel te nemen. Deze mogelijkheid deed zich voor toen de Indiase coureur Geoffrey Emmanuel, een vaste AGR Racing coureur ervoor koos om voor de laatste drie raceweekenden van het seiozen over te stappen naar de Moto2-klasse binnen het FIM JuniorGP.

Inmiddels heeft Van Trigt zijn eerste kilometers erop zitten op de voor hem nieuwe KTM Moto3 machine en kijkt hij er naar uit om komend weekend te gaan racen op het in zuiden van Spanje gelegen Circuito de Jerez Angel Nieto in.

Owen van Trigt: “Ik vind het geweldig om weer op de motor te zitten, vooral om te racen. Je kunt hard trainen, maar niets is te vergelijken met racen. Daarvoor zijn we hier. De Moto3 is heel anders om mee te racen – er zijn meer dingen die je goed moet doen en je moet alles met elkaar verbinden om te proberen de ideale ronde te vinden. Het is een geweldige uitdaging waar ik echt van geniet.”

Volgens teammanager Anscari Nadal – tevens eigenaar en de grote man achter 111 Management – verdient Van Trigt de kans om weer te gaan racen na een toegewijde trainingsinspanning.

Anscari Nadal: “Owen is geen onbekende bij AGR en we zijn blij dat we hem deze kans kunnen geven. Omdat Geoffrey graag de overstap wilde maken naar de Moto2, zochten we een getalenteerde jonge rijder om hem te vervangen in de Moto3 en Owen was een logische keuze. Hij heeft dit jaar hard getraind om klaar te zijn voor elke racekans. Ik twijfel er niet aan dat Owen de komende drie ronden zal blijven uitblinken naarmate hij meer en meer ervaring opdoet op de voor hem nieuwe KTM-machine.”

Naast Van Trigt is ook Kiyano Veijer dit seizoen als coureur actief binnen het FIM JuniorGP, het neefje van Moto3 coureur Collin Veijer verschijnt in de kleuren van Ernst Dubbink Eveno Racing aan de start in de European Talent Cup.



Handige links FIM JuniorGP Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livetiming
Live Video
Fotoverslag







Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.