FMI Aprilia SP: Manny van Tilburg wint met overmacht in Cremona

1034
manny-van-tilburg
Manny van Tilburg - Cremona 2024

Het afgelopen weekend stond in het Italiaanse Cremona de vierde ronde van de 2024 FMI Aprilia SP competitie op het programma. Onder de deelnemers ook Manny van Tilburg, en niet zonder succes want de jonge Nederlander gaf de Italianen het nakijken door zondag met overmacht de race te winnen.

Manny van Tilburg is dit seizoen actief in de FIM Aprilia SP, een onderdeel van het Italiaanse CIV Junior kampioenschap. Het afgelopen weekend stond de vierde ronde van het seizoen op het programma in Cremona, de locatie waar over ruim een week de negende ronde van het FIM Superbike World Championship zal worden verreden.







Vrije trainingen
Erg veel rijtijd was er niet dit weekend, zo stonden er op vrijdag slechts twee vrije trainingen gepland. De setup was al bepaald aangezien Manny van Tilburg hier een maand geleden al had getraind, juist vanwege de geringe trainingstijd. Hij sloot de vrijdag af met een vierde rondetijd en was daar niet heel tevreden mee. De Nederlander zat namelijk nog niet aan zijn tijden van een maand eerder.

Kwalificaties
De kwalificaties zouden op de zaterdag vooral belangrijk worden voor de startpositie, aangezien voor de zondag (wedstrijddag) erg slecht weer voorspeld was en de kans op regen nagenoeg 100% was. Tijdens Q1 oogde Van Tilburg geïrriteerd en zo bleek later ook dat hij veel problemen had met de grip aan de achterkant. Een vierde rondetijd was dan ook niet wat hij voor ogen had. Alvorens Q2 starte, de setup aangepast en dit bleek de juiste keuze. De Nederlander zette de snelste rondetijd neer en mocht hiermee zondag vanaf pole aan de race beginnen.

Race
De zondag was zoals voorspeld kletsnat, en dit baarde Van Tilburg wel enige zorgen aangezien hij op de baan nog niet eerder had gereden onder natte omstandigheden en de Dunlop regenbanden nieuw voor hem waren. Na wat gekeken te hebben bij de andere wedstrijden welke werden verreden voor hem, kreeg hij er en goed gevoel over en ging vol zelfvertrouwen de race tegenmoet. Dit gevoel bleek terecht, de Nederlander won met overmacht en kwam met een voorsprong van maar liefst 35 seconden op de nummer twee over de finish.

Dit geweldige resulstaat biedt weer mogelijkheden voor de eindstand. Na een slechte reeks aan het begin van het seizoen met de nodige technische problemen, is het in de tweede helft van het seizoen een stuk beter qua prestaties. Van Tilburg is inmiddels opgeklommen naar een vierde plaats in het algemeen klassement.

Aankomend weekend (13 t/m15 september) zal Van Tilburg opnieuw in actie komen tijdens het finaleweekend van het CIV Junior seizoen op het circuit van Varano.



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  X | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.