Update over herstel WorldWCR-coureur Mia Rusthen

5181
mia-rusthen
Mia Rusthen | foto© worldsbk.com

Mia Rusthen kwam zaterdag 15 juni zwaar ten val tijdens de eerste FIM Women’s Circuit Racing World Championship wedstrijd op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Noorse liep bij het ongeval zwaar hoofdletsel op en verkeerd sindsdien in een coma. Onderstaand een update welke de familie Rusthen dinsdag 10 september publiceerde.

Zaterdag 15 juni even voor het middaguur ging op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de allereerste FIM Women’s Circuit Racing World Championship race van start. In de vijfde ronde ging het mis voor Mia Rusthen. De Noorse kwam hard ten val in bocht 16 (Curva Misano), de laatste bocht voor start en finish. Ze liep daarbij o.a. ernstig hoofdletsel op en werd overgebracht naar en de eerste dagen na het ongeval behandeld in het Bufalini Trauma Centre in Cesena. Ruim een week later werd Rusthen overgebracht naar het geboorteland Noorwegen voor verdere behandeling.







Dinsdag 10 september publiceerde de familie Rushen opnieuw een update, een update met positief nieuws. Sind enige tijd is Rushen ontwaakt uit haar coma en werkte ze in het Sunnaas-ziekenhuis in het Noorse Nesodden aan haar herstel.

Hallo allemaal,
Hier is Mia, 12 weken na het ongeluk in Misano, op haar langverwachte verlof uit het Sunnaas ziekenhuis. Zie hoe ze zelfstandig loopt met een beetje steun van haar grote zus!
Het gaat in alle opzichten vooruit met Mia. Stap voor stap, dag na dag, boekt ze vooruitgang en leert ze steeds meer. Ze is een echte kampioen, werkt net zo hard als altijd, door zowel gelach, tranen als wanhoop heen, en ze geeft niet op ook al is het soms verleidelijk. Mia is terug! Net zo slim, sterk, lief, gevoelig, koppig, grappig en geweldig als ze altijd is geweest.
Mia heeft nog een lange en moeilijke weg te gaan en de strijd is aan haar, maar we moedigen haar allemaal aan en steunen haar zoveel we kunnen en weten dat jullie hetzelfde doen. Het betekent zoveel voor ons! Dank jullie wel!

Met vriendelijke groet,
Mia’s familie – en Mia zelf

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mia Rusthen #29 (@miarusthen)



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | InstagramX | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.