IDM Nürburgring: Van den Hoven stijgt naar P5 in het kampioenschap

737
senna-van-den-hoven
Senna van den Hoven | foto© Damon Teerink

Bij de voorlaatste wedstrijd van het IDM op de Nürburgring die vertraagd van start ging vanwege mist heeft Senna van den Hoven een respectievelijke vijfde en zevende plaats behaald. In de tussenstand van het IDM 300 Supersport kampioenschap bezet Van den Hoven nu de vijfde plaats.

De zesde en voorlaatste ronde van het 2024 IDM-seizoen werd verreden op het iconische circuit van de Nürburgring. De weersvoorspellingen waren vooraf gunstig, maar het zou anders uitpakken: op vrijdag was het grauw en vanwege regen en mist werden de slicks omgewisseld voor regenbanden. Bij de eerste vrije training was Senna van den Hoven één van de vier rijders die zich klaar maakten om de baan op te gaan maar de omstandigheden bleken te slecht. Bij de tweede vrije training was het zicht nog slechter en waagde slechts één coureur zich de baan op. De derde sessie zou helemaal geschrapt worden. Op zaterdagochtend was het zicht door de laaghangende mist nog slechter en werd de eerste kwalificatie aanvankelijk uitgesteld. Later werd besloten beide kwalificaties te combineren tot een enkele maar langere sessie van 30 minuten, die aan het einde van de ochtend verreden zou worden. Nadat de mist op was getrokken kwam de zon snel door en liep de temperatuur op. De lange kwalificatiesessie werd onder prima omstandigheden verreden en Van den Hoven noteerde met zijn Arie Molenaar Motors – Nutec Kawasaki een vijfde tijd.

Race 1 werd op zaterdagmiddag onder eveneens prima omstandigheden verreden en kende voor Van den Hoven eenzelfde verloop als de voorgaande races, waarbij de kopgroep van vier man snel een gat wist te slaan op de achtervolgers. Van den Hoven zou in de achtervolgende groep van vijf coureurs strijden om de vijfde plaats. Na 13 ronden lang hard werken lukte het Van den Hoven om als eerste van de groep, op een vijfde plaats afgevlagd te worden. De race werd gewonnen door Phillip Tonn.

Ook in de tweede race ontstond er vrijwel direct na de start een kopgroep van vier coureurs. Van den Hoven voerde nagenoeg de hele race de achtervolgende groep van drie aan. Aanvallen om de kop van hem over te nemen lukte in de eindfase zo nu en dan maar telkens wist Van den Hoven de vijfde plaats weer terug te pakken, tot in de laatste ronde. Van den Hoven moest uiteindelijk genoegen nemen met de zevende plaats. De race werd gewonnen door Oliver Svendsen.

In het kampioenschap steeg Van den Hoven een plek naar de vijfde plaats en hij zal er tijdens de laatste race in Hockenheim alles aan doen om die positie veilig te stellen.

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: