NK Junior Moto Racing weer in actie na de zomerstop

11
racekids-junior-e
Start RACE KIDS Junior-E race | foto© Mariska Grob

Na een zomerstop van een ruime maand werd op zaterdag 31 augustus de vijfde wedstrijddag van het seizoen verreden, waarbij voor de vierde keer de coureurs neerstreken op de TT Junior Track in Assen. Onder prima weersomstandigheden werden de races verreden en zoals altijd werd het publiek getrakteerd op mooie gevechten en strakke inhaalacties. Bovendien liep de spanning met nog maar 3 wedstrijddagen op het programma snel op!

RACE KIDS Junior-E
Inmiddels een bekend beeld bij de RACE-KIDS Junior-E klasse: Sep van der Zwart snelt in beide races naar de winst en Kenji Kiderlen wordt onbedreigd tweede. Strijd was er wel degelijk om de plaatsen daarachter, die in beide races door Sevn Pocorni in het voordeel werd beslist. Achter Pocorni werd Kaï Jörissen in beide races vierde. Matteo Pfundt werd in de eerste race knap vijfde, in de tweede race was het Fabian Brons die de vijfde plaats opeiste.

Puchshop Racing Cup
Voor de Puchshop Racing Cup coureurs was de wedstrijd in Assen hun voorlaatste. Zij zullen alleen nog in Lelystad in actie komen, en het kampioenschap zal daar worden beslist. Rienk van der Weide was in Assen voor de tweede keer op rij de winnaar in de Expiklasse, maar omdat hij de eerste wedstrijden heeft laten schieten maakt hij geen aanspraak op de titel. Robert van Steenis gaat in het kampioenschap aan de leiding en hij werd in Assen twee keer tweede, waardoor hij nu 40 punten voorsprong heeft op Jordi Minnen. Rens Straver werd derde.

In de Standaardklasse was Hugo Satter de te kloppen man. Alleen Jannick Vos wist hem in de eerste race nog even voor te blijven maar ging halverwege de race onderuit. Satter won beide races en het dagklassement, Vos werd tweede voor Thimo Minnen. In de tussenstand gaat Satter aan de leiding met 10 punten voorsprong op Vos.

Supermoto JMR
Na zijn afwezigheid bij de vorige wedstrijddag in Assen stelde Jos Koelewijn orde op zaken. Hij was zowel in de kwalificatie als in beide races de snelste. Roy Klompmakers werd in beide races tweede en behoudt de leiding in de tussenstand van het Supermoto JMR kampioenschap. Henk Minnen en Camilo Freij vochten de strijd om de derde plaats uit, waarbij Minnen in de eerste race de strijd won en Freij in de tweede race. Daardoor werd Freij ook derde in het dagklassement.

Op zaterdag 21 september zal de voorlaatste wedstrijddag van het seizoen worden verreden in Lelystad.