Molenaar NSF100 Cup: Tobias Dogger wint opnieuw in Assen

195
tobias-dogger
Tobias Dogger & Senna Botman | foto© Mariska Grob

Op de TT Junior Track in Assen heeft Tobias Dogger zijn tweede overwinning op rij in de Molenaar NSF100 Cup behaald. Milan Hunneman, net op tijd hersteld van een blessure om deel te kunnen nemen aan de vijfde wedstrijddag, wist de tweede plaats veilig te stellen en de aansluiting in het kampioenschap met Dogger te behouden. Mick Koomen was de snelste rookie met een derde plaats.


Zaterdag 31 augustus was de TT Junior Track in Assen voor de derde keer op rij de plaats van handeling. Milan Hunneman kwam bij de vorige wedstrijddag in Assen ongelukkig ten val in de kwalificaties en brak daarbij zijn enkel. Hij miste daardoor de races en zag Tobias Dogger de leiding in het kampioenschap van hem overnemen. Net op tijd voor de vijfde wedstrijddag werd Hunneman bevrijd van zijn gips en kreeg van de artsen toestemming om deel te nemen aan de wedstrijd. Miscommunicatie zorgde ervoor dat hij in Assen aanvankelijk een startverbod leek te krijgen, maar dat werd op tijd rechtgezet zodat hij voor de punten mee kon strijden. Het was Dogger die in de kwalificaties zijn goede vorm toonde en de polepositie veroverde. Senne Botman, die in de eerste kwalificaties de snelste was, wist Hunneman nog net voor te blijven en de tweede startplaats op te eisen. De tweede startrij zou bezet worden door Quinn de Joode, Mick Koomen en Miquel Sinke.







Race 1
Dogger liet zijn uitstekende vorm ook in de eerste race zien. Na een prima start leek er aanvankelijk een groep met De Joode, Botman en Hunneman te vormen maar vanaf de tweede ronde sloeg Tobias al een klein gaatje. Dat gaatje zou door de race heen niet veel groter worden maar wel in stand worden gehouden, waardoor Dogger de race gecontroleerd won. Even leek Botman vanuit het niets Dogger voorbij gestoken te zijn, maar het bleek het gevolg van een remfout waarbij hij rechtdoor schoot en een stuk van de baan afsneed. Botman gaf zijn gewonnen positie weer terug aan Dogger waardoor er geen verdere consequenties waren. Nadat de Joode in de eindfase onderuit ging bleef het gevecht tussen Botman en Hunneman spannend tot aan de finish. Het was Hunneman die uiteindelijk aan het langste eind trok en de tweede plaats veilig stelde voor Botman op de derde plaats. Rookie Koomen reed een sterke race en werd vierde voor Sinke. Luuk Borggreve zag een mogelijke klassering in de top 5 in rook opgaan nadat hij ten val kwam. Om de zesde plaats was er een mooie strijd tussen Mika Schalken en Dean van den Berg, die in het voordeel van Schalken werd beslist.

Race 2
Milan Hunneman had kopstart in de tweede race maar zag al snel Dogger aan hem voorbij komen. Dogger bouwde vervolgens zijn voorsprong steeds verder uit om na 15 ronden onbedreigd als winnaar af te worden gevlagd. Hunneman, Botman en De Joode gingen het gevecht om de overige podiumplaatsen aan. Voor de Joode was de race wederom vroegtijdig over vanwege een valpartij. Hunneman wist uiteindelijk de tweede plaats naar zich toe te trekken, terwijl Botman Koomen steeds dichterbij zag komen. In de laatste ronde wist Koomen Botman te verschalken en niet alleen de derde plaats in de tweede race veilig te stellen maar ook in het dagtotaal. Sinke eindigde als vijfde voor Borggreve, die na zijn crash in de eerste race nu netjes zesde werd. Schalken won opnieuw het gevecht met Van den Berg en werd zevende.

Dagklassement en tussenstand
Tobias Dogger was de overtuigende winnaar in Assen en verdiende daarmee 50 punten, waardoor hij in de tussenstand van het kampioenschap verder uitliep op Hunneman. Mick Koomen werd derde en kreeg de beker voor de snelste rookie.
Hunneman miste de nodige training in de afgelopen weken, zowel op de motor als fysiek. De tweede plaats was dan ook zeker een nette prestatie en met de 40 punten die hij verdiende is de achterstand op Dogger in het kampioenschap beperkt gebleven tot 19,5 punten. Dogger liet op zijn beurt zien dat hij in een geweldige vorm verkeert, en met nog 100 punten te verdienen beloven de laatste twee wedstrijddagen dan ook enorm spannend te worden!

Rijderscoach Dion Otten kijkt tevreden terug op een mooie wedstrijddag.

Dion Otten: “Het is leuk om met zo’n groep getalenteerde rijders te werken en het is mooi om ze door het seizoen heen behoorlijke stappen te zien maken.
Het was een goede wedstrijddag met mooi weer en prima omstandigheden in Assen. Tobias liet vanaf de eerste sessie al zien de sterkste te zijn en vooral in race 2 toonde hij dat hij de overhand had. Milan was net terug van zijn blessure, waardoor hij een stukje gevoel in zijn been en daardoor ook een beetje overtuiging miste, anders zou Tobias wellicht nog een zware dobber aan hem hebben gehad. We gaan in Lelystad zien hoe het seizoen zich verder ontknoopt.”



Handige links NK Junior Moto Racing Assen (05) 2024:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag




  • Jay Jay den Hoed
  • Luca van der Velde & Erik Bruns
  • Luca van der Velde
  • Matthew Luisman
  • Nino Costantin & Dyon van der Bie
  • Yamaha R125 Cup powered by KicXstart podium
  • Senna Botman
  • Molenaar NSF100 Cup race
  • Molenaar NSF100 Cup race
  • Quinn De Joode & Senna Botman
  • Tobias Dogger
  • Mick Koomen
  • Tobias Dogger & Senna Botman
  • Miquel Sinke



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.