Officieel: Celestino Vietti in 2025 teamgenoot van Alonso Lopez bij Team SpeedUp

740
speedup-2025
V.l.n.r. Alonso Lopez, Luca Boscoscuro en Celestino Vietti | foto© SpeedUp Racing

Celestino Vietti zal in 2025 zijn Moto2 carrière voortzetten bij Team SpeedUp waar hij de teamgenoot wordt van de Spanjaard Alonso Lopez. De Italiaan, die momenteel uitkomt voor het Red Bull KTM Ajo Moto2 team, heeft hiervoor een tweejarige overeenkomst getekend bij het team van Luca Boscoscuro.

Met de komst van Collin Veijer als de nieuwe coureur voor het Red Bull KTM Ajo Moto2 team moest Celestino Vietti voor 2025 op zoek naar een nieuwe werkgever. De VR46 Riders Academy coureur heeft deze inmiddels gevonden, de Italiaan gaat in 2025 en 2026 uitkomen voor Team SpeedUp, het team waar hij de opvolger wordt van de na dit seizoen naar de MotoGP klasse overstappende Fermin Aldeguer.







De komst van Vietti is echter niet het enige nieuws dat Team SpeedUp vrijdagochtend in Aragon had te melden. Ook Alonso Lopez verlengde zijn overkomst met het team. In tegenstelling tot Vietti, die een tweejarige deal sloot, verlengde de Spanjaard zijn verblijf bij zijn huidige team met een jaar.

Celestino Vietti: “Ik ben erg enthousiast over deze kans. Allereerst wil ik Luca en zijn team bedanken, evenals de medewerkers van de VR46 Academy, voor de kans die ze me hebben gegeven om deze ervaring mee te maken. Het wordt mijn eerste keer op een nieuwe motor in de Moto2, een uitdaging die ik als zeer stimulerend beschouw. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen; het pakket is duidelijk competitief, zoals blijkt uit de resultaten van de afgelopen jaren en in het bijzonder die van dit seizoen. Ik hoop grote doelen te bereiken met dit volledig Italiaanse duo. Nogmaals bedankt aan iedereen voor de steun en voor deze buitengewone kans.”

Alonso Lopez: “Ik ben erg blij dat ik opnieuw een jaar bij de Team SpeedUp familie mag rijden en ik bedank Luca voor het vertrouwen dat hij in mij blijft stellen. Ik ben vastbesloten om dit seizoen op de best mogelijke manier af te sluiten en het volgende met hernieuwde energie tegemoet te treden, klaar om alles te geven om samen met dit buitengewone team te strijden voor de wereldtitel. De motor is uitzonderlijk en ik zou me geen beter team kunnen wensen om dit geweldige doel na te streven.”

Luca Boscoscuro, teameigenaar: “We zijn erg blij dat Alonso López ervoor heeft gekozen om nog een seizoen bij ons te blijven. De resultaten die we tot nu toe hebben behaald zijn het bewijs dat deze samenwerking goed werkt en ik weet zeker dat het in 2025 ook zijn vruchten zal afwerpen. Wat Celestino betreft, hij is een rijder die meteen indruk op me maakte vanwege zijn spontaniteit en we kunnen niet wachten om samen te gaan werken, want we zijn er zeker van dat we veel doelen kunnen bereiken.”



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | InstagramX | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.