Sidecar Experience Day 2024: Ervaar zelf wat het is om passagier te zijn in een race-zijspan

1494
dsra-zijspan
DSRA Experience zijspan combinatie | foto© DSRA

Altijd al eens willen weten hoe het is om te passagieren in een wegrace zijspan? Zijn de zijspannen het hoogtepunt van jouw racedag? Of ben je al vastbesloten om in 2025 de DSRA- licentiecursus te volgen en daarna jouw KNMV-licentie aan te vragen? Grijp nu de kans en meld je aan voor de Sidecar Experience Day op zondag 13 oktober aanstaande op de TT junior Track!

Ontdek de charme van het zijspanracen tijdens DSRA opstapdag, georganiseerd door de DSRA en de Northern Sidecar Cup! Zet je schrap, want op 13 oktober krijg je de unieke kans om te ervaren hoe het voelt om als passagier mee te racen in een razendsnel zijspan.







Diverse Nederlandse, Duitse en Belgische teams zijn op de TT Junior Track in Assen aanwezig met hun F1, F2 of classic zijspan. Het wordt een onvergetelijke dag vol spanning en adrenaline!

De opstapdag dient tevens als een kennismaking met de DSRA-licentiecursus, gepland aan het begin van 2025. Deze uitgebreide cursus omvat zowel een theorie- als praktijkdag, waarna je de mogelijkheid hebt om je wegracelicentie aan te vragen bij de KNMV. Met deze felbegeerde licentie kun je deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap binnen de Northern Sidecar Cup.

Wees er snel bij, want de beschikbare plaatsen zijn beperkt! Uit de aanmeldingen selecteert de DSRA zorgvuldig degenen die een uitnodiging ontvangen voor deze opstapdag, ongeveer twee weken voor het evenement begint.

Voor degenen die serieus geïnteresseerd zijn in het behalen van een rijderslicentie, biedt de DSRA de mogelijkheid om te rijden op het DSRA Experience zijspan. Laat weten dat je hierin geïnteresseerd bent via e-mail, en Frank Remmé zal persoonlijk contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Kledingvereisten
Uiteraard wil de DSRA dat je veilig deelneemt aan onze opstapdag. Daarom zijn er kledingvereisten, zoals een integraalhelm, lederen motorkleding, stevige schoenen en een rugprotector. De DSRA wil geen schade aan de zijspannen, dus de kleding mag geen harde of scherpe delen bevatten en het dragen van sneakers is toegestaan indien dit geschikter is. Wees gewaarschuwd, deelnemers die deze kledingvoorschriften negeren, kunnen worden geweigerd.

Kosten
Om deel te nemen aan deze geweldige opstapdag, vraagt de DSRA een vergoeding van €30,- van de deelnemers. Deze vergoeding helpt bij het dekken van de kosten voor de deelnemende teams. Iedereen vanaf vijftien jaar oud kan meedoen, maar er wordt wel gevraagd naar het ondertekenen van een aansprakelijkheidsverklaring.

Wil je meedoen aan deze opstapdag?
Ben je klaar voor een onvergetelijke dag vol racen, spanning en avontuur? Aarzel dan niet langer en stuur ons een e-mail naar [email protected] met jouw naam, adres, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en een duidelijke motivatie waarom je aan deze opstapdag wilt deelnemen.

Let op: als je binnen een week geen bevestiging-mail van de DSRA ontvangt, is je aanmelding wellicht niet goed binnengekomen en dien je je opnieuw aan te melden.



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | InstagramX | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.