Aron Canet en Fantic Racing Moto2 verlengen contract

386
aron-canet
Aron Canet | foto© Fantic Racing

Aron Canet zal ook in 2025 in de kleuren van Fantic Racing Moto2 actief blijven. De Spanjaard en het Italiaanse team hebben hiervoor hun na dit seizoen aflopende contract met nog eens een jaar verlengd.

Aron Canet en Fantic Racing Moto2 begonnen in 2024 aan hun gezamenlijke avontuur. Nadat de Spanjaard meteen in zijn eerste Grand Prix weekend in dienst van het team op het Lusail International Circuit in Qatar de pole wist te veroveren werd vervolgens al in het tweede Grand Prix weekend in Portimão de eerste overwinning behaald. Zijn indrukwekkende optreden tijdens de Portugese Grand Prix betekende de zevende overwinning in zijn WK-carrière. Na zijn tweede plaats tijdens de onlangs verreden Britse Grand Prix heeft de 23-jarige Spanjaard nu in totaal 39 Grand Prix podiumfinishes en 15 pole achter zijn naam staan.







Tijdens de eerste dag van de Oostenrijkse Grand Prix maakten partijen bekend dat men ook in 2025 gezamenlijk verder zal gaan en voor het tweede seizoen op rij op jacht zal gaan in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Aron Canet: “Ik ben erg blij dat ik mijn contract bij Fantic Racing kan verlengen. Het team pusht me altijd om mijn best te doen en ze zijn als familie voor me. We zitten op een hoog niveau, maar we willen dit jaar blijven groeien om nog sterker te zijn voor de rest van dit seizoen en 2025. Ik ben hier met een duidelijk doel: wereldkampioen worden met Fantic!”

Wie in 2025 de teamgenoot wordt van Canet bij Fantic Racing Moto2 is nog niet bekendgemaakt. Op dit moment worden hier een aantal namen genoemd, waaronder de momenteel in Nederlandse dienst rijdende Barry Baltus.



zs-728x90



Handige links Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.