Aleix Espargaró: “Oneerlijk dat Miller en Morbidelli in 2025 doorgaan in de MotoGP”

11284
aleix-espargaró
Aleix Espargaró (r) in gesprek met zijn broer Pol - Silverstone 2024 | foto© Aprilia Racing

Aleix Espargaró staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen als hem om een mening wordt gevraagd aangaande de sport. Zo ook donderdag aan de vooravond van de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring. De Spanjaard, die na dit seizoen stopt als fulltime MotoGP coureur vindt het namelijk oneerlijk dat Jack Miller en Franco Morbidelli ook komend seizoen doorgaan in de MotoGP.

Aleix Espargaró maakte enige tijd terug tijdens zijn thuis Grand Prix op Circuit de Barcelona-Catalunya bekend dat hij na dit seizoen gaat stoppen als fulltime MotoGP coureur. Niet veel later werd bekend dat de huidige Aprilia Racing coureur in 2025 aan de slag zal gaan als MotoGP testcoureur bij Honda.







Donderdag op de Red Bull Ring, tijdens zijn debrief, was de 35-jarige Spanjaard weer ouderwets op dreef toen hem gevraagd werd naar de laatste ontwikkelingen op de huidige MotoGP transfermarkt, met name het feit dat Jack Miller en Franco Morbidelli – beiden nog niet officieel bevestigd maar Miller zal zo goed als zeker binnenkort als Prima Pramac Racing Yamaha coureur gepresenteerd wordt terwijl Morbidelli in 2025 het tweede zitje naast Fabio Di Giannantonio krijgt binnen Pertamina Enduro VR46 Racing – er ook het komende seizoen weer bij zullen zijn kon rekenen op flinke kritiek.

Aleix Espargaró: “Ik kan goed overweg met Jack, we zijn buren en hij is nog niet zolang geleden vader geworden, en ik weet dat hij heel veel van motorfietsen houdt. Ik ben heel blij voor hem persoonlijk dat hij hier verder kan, maar of het goed is voor de sport betwijfel ik. Maar er is een veel erger geval. Het geval van Morbidelli is in mijn ogen namelijk veel erger dan dat van Miller. Er zou niets mis mee zijn als hij doorgaat in de MotoGP, maar als je al een aantal jaren op rij door je eigen teamgenoten wordt geklopt, in alle races en alle speciale evenementen, dan is het in mijn ogen niet echt een terechte keus. Het maakt mij niet uit, maar het lijkt me eerlijker dat je in dit soort gevallen jongeren de kans geeft. Ik heb besloten volgend jaar een stap opzij te zetten, omdat ik het gevoel had dat ik niet meer exact dezelfde drive heb als deze jonge aanstormende talenten. Het voelt persoonlijk niet goed om dan nog een jaar door te gaan en de weg te blokkeren voor deze jonge gasten.”

Espargaró verwees vervolgens naar het voorbeeld van Trackhouse Racing MotoGP dat eerder op de dag de komst van Ai Ogura naar hun team bevestigde.

Aleix Espargaró: “Het is in mijn ogen geweldig dat een teammanager als Davide Brivio een gokje waagt met iemand als Ogura. Ai lijkt me erg goed; hij is agressief, hij werkt alleen. Hij lijkt mij een geweldige aanwinst voor de MotoGP, het is zeker een gewaagde stap van Trackhouse Racing MotoGP maar wel eentje waar de sport mee gebaat is.”

Op dit moment zijn er nog een vijftal MotoGP zitjes nog niet officieel bevestigd, maar met de aankondigingen van Oliveira en Miller (beiden Prima Pramac Racing), Morbidelli (VR46 Racing) en Aldeguer (Gresini Racing MotoGP) blijft alleen nog de vraag wie in 2025 de Idemitsu Honda LCR Team gaat bemannen. Op dit moment lijkt Somkiat Chantra hier op pole te staan, koren op de molen van Aleix Espargaró aangezien in dit geval de Thai in 2025 naast Aldeguer en Ogura de derde Moto2 coureur is die het komende seizoen zal debuteren in de koningsklasse.



zs-728x90



Handige links Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.