Collin Veijer keert terug naar het TT Circuit voor de TABAC Classic GP

4
collin -veijer
Collin Veijer | foto© Jan Timmerman

Collin Veijer keert in het weekend van 13 t/m 15 september terug naar het TT Circuit Assen. De 19-jarige motorcoureur, die het hart van menig motorsportfan in Nederland sneller doet kloppen, zal aanwezig zijn tijdens de derde editie van de TABAC Classic GP op het Drentse circuit. 

Collin Veijer, die in 2025 de overstap maakt naar de Moto2-klasse van het MotoGP wereldkampioenschap bij het gerenommeerde Red Bull KTM Ajo Moto2-team, is op zondag 15 september aanwezig op het TT Circuit Assen en maakt graag tijd vrij voor handtekeningen en selfies met zijn fans. De Nederlandse Moto3-topper, staat momenteel vierde in de stand het wereldkampioenschap en heeft dit seizoen al 5 podiumplaatsen behaald waaronder een overwinning in Jerez, Spanje.







De TABAC Classic GP belooft ook dit jaar weer een spectaculair race-evenement te worden, met een prachtig gecombineerd programma van races en demonstraties met historische racewagens, zijspannen en motoren. Fans kunnen zich verheugen op de terugkeer van legendarische kampioenen zoals Steve Webster en Rolf Biland, die zullen deelnemen aan een demorace in de zijspan-klasse. Meer dan 30 jaar na hun glorietijd komen de historische zijspannen weer tot leven op de ‘Cathedral of Speed’. Het evenement biedt een unieke kans om iconische coureurs en machines uit de motorsportgeschiedenis opnieuw te zien en te beleven.

Tijdens de TABAC Classic GP komt ook ‘The Force F1 Legends’ in actie met bijzondere Formule 1-bolides. Force organiseert demonstraties en evenementen over de hele wereld met legendarische wagens zoals de Benetton B192, waarmee Michael Schumacher zijn eerste race won, en andere iconische auto’s zoals de Minardi M187 en Ferrari F93A, aangedreven door een indrukwekkende V12-krachtbron.

De derde editie van de TABAC Classic GP betekent ook dit jaar weer een vol programma aan races en demonstraties met historische racewagens, zijspannen en motoren op het wereldberoemde TT Circuit Assen. De TABAC Classic GP Assen wordt mede mogelijk gemaakt door TABAC fragrances & shaving, al ruim 60 jaar een bekende naam in persoonlijke verzorging voor mannen.

TABAC Classic GP Assen – Where classic meets future!

Bezoek voor meer info: www.tabacclassicgp.com



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.