Sterlacchini na Ducati en KTM in 2025 mogelijk aan de slag binnen Honda MotoGP project

607
fabiano-sterlacchini
Fabiano Sterlacchini

Fabiano Sterlacchini, sinds begin 2023 in dienst bij KTM als technisch directeur, stapt mogelijk na dit seizoen over naar Honda. Mocht de Italiaan, waarvan onlangs bekend werd dat hij na dit seizoen vertrekt bij de Oostenrijkse motorenfabrikant, definitief aan de slag gaan dan wordt Honda na Ducati en KTM het derde MotoGP project binnen vier jaar waarvoor hij werkzaam zal zijn.

Het vertrek van Fabiano Sterlacchini bij KTM werd eerder dit jaar tijdens de Grand Prix van Duitsland bevestigd door KTM-sportief directeur Pit Beirer. Beirer liet destijds weten dat het Oostenrijkse merk geen overeenstemming kon bereiken over de voorwaarden voor een verlenging van het contract met Sterlacchini.







De Italiaan, die voor zijn overstap naar KTM tot eind 2022 bij de technische afdeling van Ducati werkte, zou nu op weg zijn naar Honda, zo melden diverse bronnen binnen de MotoGP paddock. Het binnenhalen van Sterlacchini zou de tweede grote technische naam zijn die HRC sinds 2022 van andere fabrikanten overneemt, nadat Ken Kawauchi overkwam van Suzuki nadat de Japanse fabrikant besloot om als fabrikant de MotoGP te verlaten.

Met de mogelijke overstap van Sterlacchini volgt Honda het voorbeeld van Yamaha dat eerder met Luca Marmorini en Massimo Bartolini twee Europees technisch talenten aan zich wist te binden. De Japanners gaan hiermee dus duidelijk meer en meer op de Europese toer, alles met als doel om de afgelopen jaren opgelopen achterstand met Ducati, KTM en Aprilia zo snel als mogelijk teniet te doen.

De definitieve aankondiging van Sterlacchini door Honda zal echter nog wel even op zich laten wachten. Vanwege nog lopende verplichtingen bij KTM zal de Italiaan pas op zijn vroegst in november aan zijn nieuwe uitdaging bij Honda kunnen beginnen.



zs-728x90



Handige links Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag 



collin-veijer





Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   



Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.