Joan Mir en HRC verlengen MotoGP contract

1778
joan-mir
Joan Mir | foto© Honda Racing

Joan Mir zal ook in 2025 en 2026 op een Honda actief zijn in de koningsklasse. De Spanjaard en Honda Racing Corporation hebben hiervoor hun na dit seizoen aflopende contract met twee jaar verlengd.

Joan Mir maakte in 2016 zijn fulltime debuut als Grand Prix coureur in de Moto3-klasse, won 10 races en behaalde zijn eerste wereldtitel het jaar daarop. In 2018 promoveerde hij naar de Moto2-klasse en in 2019 maakte hij de stap naar de koningsklasse waarna hij in 2020 tot wereldkampioen werd gekroond.







In 2023 trad Mir in dienst van HRC en werd hij één van de twee coureurs van het Repsol Honda Team. De Spanjaard heeft tot dit moment 12 Grand Prix-overwinningen en 33 podiumplaatsen weten te scoren.

Met het verlengen van de overeenkomst met Mir zal het Repsol Honda Team in 2025 in een ongewijzigde samenstelling aan de start verschijnen en zal Luca Marini voor het tweede seizoen op rij Mir’s teamgenoot zijn.

Joan Mir: “Allereerst ben ik erg blij dat ik ook de komende twee jaar met Honda en voor HRC kan rijden. Het was mijn doel om de samenwerking voort te zetten en deze keer is dat gelukt. HRC en ik werken al sinds 2023 samen en ik denk dat ik, door mijn mening te blijven geven aan HRC, kan bijdragen aan het verbeteren van de RC213V. Ik weet wat ik moet doen en ik weet wat Honda kan bereiken, dus ik hoop dat we dat allebei kunnen bereiken. We zullen de rest van het seizoen hard blijven werken aan de toekomst.”

Naast Mir en Marini zullen Stefan Bradl en nieuwkomer Aleix Espargaró in 2025 als Honda MotoGP testcoureurs acteren.



Nu verkrijgbaar in de Racesport.nl/shop


*Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en verzendkosten.