Raúl Fernández ook in 2025 en 2026 met Trackhouse Racing in MotoGP

2394
Raúl Fernández - Sachsenring | © Randy van Maasdijk

Raúl Fernández zal ook in 2025 en 2026 deelnemen aan het MotoGP wereldkampioenschap met Trackhouse Racing. De Spanjaard heeft zijn contract met het Amerikaanse team verlengd en zal de komende twee seizoenen beschikken over fabrieksmateriaal van Aprilia.

Het Trackhouse Racing MotoGP team heeft de eerste rijder voor het komende seizoen bekendgemaakt. Raúl Fernández heeft een nieuw tweejarig contract getekend met het Amerikaanse team en zal in 2025 en 2026 met fabrieksmateriaal van Aprilia aan de start staan in de MotoGP klasse. Vanaf de eerstvolgende Grand Prix in Silverstone zal Fernández voor het eerst dit jaar gebruik kunnen maken van een Aprilia RS-GP24 waarmee hij over hetzelfde materiaal beschikt als fabriekscoureurs Aleix Espargaró en Maverick Viñales en Trackhouse Racing teamgenoot Miguel Oliveira.







Dat Fernández bij Trackhouse zou blijven was ook wel de verwachting. De grote vraag is nu wie zijn teamgenoot gaat worden in 2025. Naar alle waarschijnlijkheid zal Miguel Oliveira het team verlaten en lijkt het te gaan tussen Joe Roberts en Jack Miller.

Lees hieronder de officiële aankondiging van Trackhouse Racing:


TRACKHOUSE BEHOUDT #25 RAÚL FERNÁNDEZ

Trackhouse Racing doet mee aan het 2024 MotoGP World Championship als Amerika’s enige team in de hoofdklasse en heeft nu zijn eerste rijder getekend voor de seizoenen 2025 en 2026.

Sinds de begindagen van het Trackhouse Racing-project om deel te nemen aan het MotoGP-wereldkampioenschap – in november 2023 – heeft Raul Fernandez de visie omarmd om een nieuw, dynamisch en competitief Amerikaans team te vormen op het hoogste punt van de wereldwijde motorracerij. Vanaf de allereerste test heeft de 23-jarige coureur uit Madrid de grenzen van zijn Trackhouse Aprilia RS-GP23 opgezocht en gestaag aan snelheid, consistentie en vertrouwen gewonnen. Hij is een gewaardeerd leider aan zijn kant van de pitgarage.

Het aantrekken van jong talent is een kenmerk van de Trackhouse-aanpak vanaf het begin, toen Justin Marks in 2021 Trackhouse Racing opende als deelname aan de NASCAR Cup Series. Na slechts 3 jaar heeft Trackhouse zeven overwinningen behaald in de hoogste klasse van de stockcarracerij en wordt het steeds competitiever op twee wielen met kwalificaties op de eerste startrij en een podium in de Sprint Race tijdens de Grand Prix van Duitsland.

Raul is een van de grootste jonge talenten in het MotoGP-wereldkampioenschap. Hij kwam in 2022 uit in de koningsklasse nadat hij in 2021 nipt tweede was geworden in het Moto2-wereldkampioenschap, waar hij acht overwinningen behaalde en in de ogen van velen de topper van het jaar was. In zijn MotoGP-carrière heeft Raul gestaag aan zelfvertrouwen gewonnen en in 2024 is zijn ware potentieel duidelijk geworden met een solide, competitieve omgeving om hem heen in de Trackhouse-garage en de ervaring van teambaas Davide Brivio, die hem helpt zijn raceaanpak te sturen.

Trackhouse heeft ervoor gekozen om met Raul te blijven samenwerken om hem te helpen zijn carrière en de prestaties van het team in de toekomst verder uit te bouwen. Raul heeft laten zien dat hij goed uit de voeten kan met de Aprilia met 2023 specificaties en stapt vanaf de volgende Grand Prix in Silverstone over op de RS-GP24 met de nieuwste specificaties. Iedereen bij Trackhouse is enthousiast over zijn vooruitzichten voor de rest van dit seizoen en de komende twee jaar. Go Raul – Vamos!

Raúl Fernández:  “Ik ben superblij dat ik bij Trackhouse Racing MotoGP blijf. Dat is alles wat we wilden. Dit nieuwe project, met Justin en Davide, is geweldig en ze hebben een heel goed team opgebouwd. Ik ben erg blij met hun toekomstplannen want ze hebben een duidelijk idee van wat ze willen doen en voor mij was het vanaf het begin van het jaar mijn prioriteit om bij het team te blijven. Uiteindelijk mag ik hier de komende twee jaar blijven en daar ben ik erg tevreden over, maar dat betekent natuurlijk ook dat we nog veel werk te doen hebben. We hebben het volledige fabrieksmateriaal in 2025 en 2026, natuurlijk geweldig nieuws en op dit moment maken we ons klaar om halverwege dit jaar te starten met een nieuwe motor, dus we moeten dit goed gebruiken om ons ook voor te bereiden op volgend jaar. We moeten rustig blijven, alles begrijpen van de motor en kijken wat we moeten doen voor het seizoen 2025 – dat is heel belangrijk. Trackhouse Racing MotoGP is gewoon een geweldig team, ik hou van de ideeën van deze Amerikaanse organisatie en ik ben ook blij om Justin’s ambities te zien.

Hij is nieuw in de MotoGP, maar hij is klaar om iets anders te brengen voor de Amerikaanse markt en ik hoop dat we een verschil kunnen maken – proberen om de MotoGP daar te laten groeien. Ik ben ook erg blij met Davide. Hij won tot nu toe vijf titels in de MotoGP en ik denk dat hij de juiste persoon is om mij te helpen mijn dromen waar te maken. Ik geloof sterk in hem en zijn capaciteiten om een geweldig team op te zetten, ik ben gewoon in de wolken. In Silverstone krijgen we de 2024 upgradespecificatie van de Aprilia en dat wordt spannend. Het eerste deel van dit jaar is al goed gegaan, vooral de laatste vier rondes, omdat we grote stappen hebben kunnen maken en het maximale uit de motor hebben kunnen halen. Ik heb het gevoel dat we op dit moment op de limiet zitten, dus het is geweldig om nu de sprong te maken naar de nieuwe Aprilia. We hebben hetzelfde materiaal, net als de fabrieksrijders en Miguel, dus het wordt interessant om te zien wat ons niveau is in het kampioenschap. Vooral aan de kant van Aprilia.”

Davide Brivio – team principal: “We zijn blij dat we Raul voor de komende twee jaar aan ons team kunnen toevoegen. Na hem de afgelopen maanden aan het werk te hebben gezien, hebben we zijn talent gewaardeerd en ik heb het gevoel dat hij zijn benadering van racen heeft veranderd. Hij is bereid om te werken, bereid om moeite te doen om te verbeteren, om problemen op te lossen en dit altijd met een positieve benadering. Dit is iets wat we hebben gewaardeerd en het zal erg belangrijk zijn om door te zetten voor onze toekomst, met al 3 jaar ervaring in de MotoGP en het kennen van de nieuwste 2024 spec Aprilia RS-GP van Silverstone tot het einde van het seizoen – het zal de beste manier zijn om Raul voor te bereiden op de komende twee jaar. Ik denk dat we veel gemeen hebben; de manier van denken over dit project en Raul is blij met zijn crew, hij is blij met de richting van het team en dus zijn er alle voorwaarden die we nodig hebben om onze uitdaging sterker te maken, Raul te helpen een sterkere rijder te worden en te blijven pushen om van Trackhouse Racing een beter MotoGP-team te maken.”

Justin Marks – teameigenaar: “Ik ben erg blij dat Raul zich bij Trackhouse voegt voor de toekomst – hij heeft de toewijding en inzet getoond die nodig zijn om uit te blinken op het niveau van het MotoGP wereldkampioenschap. We zijn een nieuwe organisatie en leren elke dag bij, dus het hebben van een jonge, hongerige rijder als Raul zal enorm nuttig zijn terwijl we met Aprilia verder werken aan de opbouw van het team. Raul heeft een enorme snelheid en talent en we weten allemaal dat hij, naarmate zijn ervaring groeit, steeds dichter bij de hoogste trede van het podium zal komen.”


De eerstvolgende Grand Prix wordt verreden in het weekend van 2 t/m 4 augustus op Silverstone in Engeland.



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.