Yamaha R125 Cup powered by KicXstart: Den Hoed neemt leiding kampioenschap over na winst in Assen

358
jayjay-den-hoed
JayJay den Hoed | foto© Mariska Grob

JayJay den Hoed heeft op de TT Junior Track zijn tweede zege op rij genoteerd en heeft de leiding in de tussenstand van de Yamaha R125 Cup powered by KicXstart overgenomen. Luca van der Velde scoorde met een tweede plaats zijn eerste podium, Lars Weterings werd derde.

De vierde wedstrijddag van het seizoen werd wederom verreden op de TT Junior Track in Assen, maar dit keer op een heel andere lay-out. Het was Matthew Luisman die het seizoen sterk opende en de eerste twee wedstrijden op zijn naam schreef, maar Lars Weterings toonde zich een sterke titelkandidaat en rookie JayJay den Hoed bleek de Yamaha YZF-R125 snel te leren kennen en won de derde wedstrijd. Tijdens de kwalificaties van de vierde wedstrijddag in Assen liet Den Hoed zien dat ook de andere lay-out van de Junior Track hem goed lag en noteerde de snelste tijd. Weterings zette de tweede tijd op de klokken voor Matthew Luisman. De vierde tijd was voor Luca van der Velde, hij mocht op de tweede startrij plaatsnemen met Erik Bruns en Nino Costantin naast hem.







Race 1
Voor Weterings leek een goede klassering al voor de start van de eerste race buiten bereik. Tijdens de verkenningsronde kwam hij erachter dat een clip-on niet goed vast zat. Het euvel werd naast de baan snel verholpen maar Weterings zou vanuit de pitstraat zijn race moeten starten. Het was Den Hoed die het beste weg was bij de start en direct een gat wist te slaan op Van der Velde. Daarachter was het gevecht om de derde plaats gaande tussen Luisman, Bruns en Costantin. Luisman wist zich los te rijden van het groepje en richting Van der Velde te rijden, maar kon de aanval uiteindelijk niet meer inzetten. Den Hoed won de eerste race voor Van der Velde en Luisman. Bruns wist een aandringende Costantin van zich af te houden en vierde te worden. Weterings zou na een knappe inhaalrace met een zesde plaats nog de nodige punten voor het kampioenschap bij elkaar sprokkelen. Hugo van Noppen wist nog net Dyon van der Bie achter zich te houden en zevende te worden.

  • 240720_1051-1_004
  • 240720_1133-2_010
  • 240720_1477-4_012
  • 240720_1488-1316_014
  • 240720_1535-1363_016
  • 240720_1691-1519_017

Race 2
In de tweede race was het wederom Den Hoed die regeerde. Weterings was het beste weg bij het doven van de startlichten maar Den Hoed nam in de eerste ronde de leiding over om die niet meer uit handen te geven. Van der Velde, Bruns, Luisman en Costantin zouden de strijd uitvechten om de derde plaats. Aanvankelijk leek Van der Velde op een derde plaats af te stevenen, maar Bruns wist een tandje bij te zetten en uiteindelijk derde te worden. Van der Velde werd nipt voor Luisman vierde. Achter Luisman werd Costantin zesde voor Van Noppen en Van der Bie.

Dagklassement
JayJay den Hoed was dankzij winst in beide races ook de winnaar van het dagklassement en de snelste rookie. Luca van der Velde mocht voor het eerst op het podium plaatsnemen met een verdiende tweede plaats, Weterings bezette de laatste trede van het podium.

JayJay den Hoed: “Het ging goed, maar het was wel erg heet vandaag. Op een klein foutje in de eerste race na ging alles goed. Dat was trouwens wel een spannend momentje, want ik raakte in de lange bocht achter op het circuit de voorkant kwijt. Ik kon de motor gelukkig opvangen met mijn elleboog… voor de rest ben ik erg blij met mijn twee eerste plaatsen!”

Luca van der Velde:“De kwalificaties waren niet helemaal top, maar bij de start van de eerste race kon ik in de eerste bocht direct al de tweede plaats pakken en die wist ik vast te houden. Voor de tweede race had ik wat meer spanning en ging als vierde de eerste bocht in. Ik haalde het groepje voor me in maar op het moment dat er een blauwe vlag werd gezwaaid pakten ze me weer terug. Ik heb maar één positie terug kunnen winnen maar dat was voldoende voor de tweede plaats in het dagklassement. Mijn eerste podium, en daar ben ik natuurlijk erg blij mee!”

Uitslagen Assen 20 juli

Race 1

  1. JayJay den Hoed
  2. Luca van der Velde
  3. Erik Bruns

Race 2

  1. JayJay den Hoed
  2. Lars Weterings
  3. Luca van der Velde

Dagklassement

  1. JayJay den Hoed (snelste rookie)
  2. Lars Weterings
  3. Luca van der Velde

Klik hier voor de volledige uitslagen

In het kampioenschap is de spanning inmiddels te snijden: Den Hoed gaat aan de leiding met 148 punten. Eén punt meer dan Weterings en twee punten meer dan Luisman.

De volgende wedstrijddag is op zaterdag 31 augustus op de TT Junior Track in Assen, daarna volgen er nog twee wedstrijden.



Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube   



       Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’



Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.