Francesco Bagnaia: Een bruiloft met veel bekende gasten

27667
francesco-bagnaia
Francesco Bagnaia & Domizia Castagnini

Francesco Bagnaia (27) en zijn jarenlange partner Domizia Castagnini (30) zijn zaterdagmiddag 20 juli in het Italiaanse Pesaro in het huwelijksbootje gestapt. Veel bekende namen uit de motorsportwereld woonden het huwelijksfeest van de tweevoudig MotoGP wereldkampioen bij.

Francesco “Pecco” Bagnaia gebruikte de MotoGP zomerstop voor een ​​belangrijke stap in zijn privéleven. De Ducati MotoGP coureur trouwde zaterdagmiddag namelijk met zijn jarenlange partner Domizia Castagnini. De plaats van de kerkelijke viering was de enorme kathedraal van Pesaro.







Onder de gasten van het huwelijksfeest van de tweevoudige MotoGP wereldkampioen bevonden zich enkele leden van het Ducati Corse MotoGP-team waaronder Davide Tardozzi en teamgenoot Enea Bastianini. Ook aanwezig waren VR46 Racing mentor Valentino Rossi met zijn Francesca, evenals zijn VR46 Riders Academy collega’s als Luca Marini met zijn vrouw Martina, Andrea Migno, Celestino Vietti, Franco Morbidelli en Marco Bezzecchi.

Na de ceremonie in de kerk verzamelden zich nog meer vrienden, fans en fotografen voor de kerk – volgens Italiaanse traditie werd er veel rijst en rozenblaadjes over het pasgetrouwde stel gestrooid. Bagnaia nam vervolgenszelf plaats achter het stuur van de trouwauto en reed zijn vrouw persoonlijk naar het privéfeest in een zilveren Porsche 356 oldtimer.

Het echtpaar Bagnaia woont sinds 2019 in Pesaro.